Četvrtak, 24.05.2007.

POčINJU PRIPREME ZA 292. SINJSKU ALKUSastanak upravnog odbora VAD-a, vojvode i alajčauša sa alkarima koji su pozvani na pripreme biti će večeras u 18 i 30 na Gradskom Hipodromu. Na pripreme je sveukupno pozvano 34 alkara od kojih je i 8 vježbenika koji po prvi puta sudjeluju na pripremama.
Alkari će dekonzervirati i pregledati opremu, a od sutra u 18 sati početi će jahaće pripreme.

SAVJETOVANJE

Udruga za razvoj i jačanje civilnog društva Srma iz Sinja organizira besplatno savjetovanje za povratnike, socijalno ugrožene građane i pripadnike nacionalnih manjina s prostora Splitsko-dalmatinske županije. Za korisnike s područja Grada Vrlike, naselja oko Peručkog jezera i drugih naselja Cetinskog kraja, savjetovanje će se održati u Vrlici od 10,00 do 12,00 sati u atriju gradskog kina.

BESPLATNI PREVENTIVNI PREGLEDI

U organizaciji Foruma žena SDP-a Sinj, Hrvatskog društva za osteoporozu i Udruge za pomoć ženama oboljelima od raka dojke «Nada» iz Zagreba u subotu i nedjelju održat će se besplatni preventivni programi pod nazivom «Vaša prva mamografija i denzitometrija». Mamografija će obuhvatiti žene dobne skupine od 40 do 50 godina, a denzitometrija - mjerenje gustoće kostiju, žene iznad 40 godina starosti. Pregledi će se obavljati u sinjskom Domu zdravlja. Upisi se vrše na broj telefona 821-121

BESPLATNO MJERENJE KRVNOG TLAKA, šEćERA I MASNOćE U KRVI

Patronažne sestre Sinja i Cetinskog kraja u suradnji sa tvrtkom Roche u subotu će održati besplatnu akciju mjerenja krvnog tlaka, šećera i masnoće u krvi. Akcija će se održati u prostorijama samostana čudotvorne Gospe Sinjske od 8,00 do 12,00 sati.

HUMANITARNA AKCIJA

Udruga «SRMA» iz Sinja organizirala je prikupljanje odjeće i obuće za štićenike Centra za rehabilitaciju «Fra Ante Sekelez» u Vrlici. čista odjeća i obuća ravnih potplata mogu se donijeti ponedjeljkom, srijedom, petkom i subotom od 10,00 do 13,00 sati, te utorkom i četvrtkom od 18,00 do 21,00 sat.
Sabirno mjesto je u ulici Put kina br. 5., kod košarkaškog igrališta, a akcija će trajati do 2. lipnja. Sve informacije mogu se dobiti i na telefon Udruge Srma broj 661 - 661.

OBAVIJEST

Danas do 13 sati Hrvatska vojska provodi bojno gađanje ciljeva na zemlji iz lako - topničkog oružja na poligonu «Veliko suho polje» u selu Ježević kod Vrlike. Moli se pučanstvo da se u tom vremenu ne nalazi na navedenom području.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima sutra će u vremenu od 9,30 do 12 sati bez struje biti potrošači području naselja Ruda mala, Ruda Orlovac, Ruda ribnjak, rRuda Gornja , Rože Korita Rosandići i Crljeni dolac.

PREDSTAVA TETARA "EXIT"

Predstava teatra EXIT naziva «Sheakspire na exit» održat će se večeras u Gradskom kinu sa početkom u 20 sati.