Srijeda, 24.05.2006.

PREDAVANJE O ULAGANJU U MALO I SREDNJE PODUZETNIšTVO



Jučer je u hotelu Alkar preko sedamdeset poduzetnika iz našega kraja nazočilo savjetovanju na kojem su pomoćnik ministra gospodarstva rada i poduzetništva Ivan Bračić i županijski pročelnik za ovaj resor predstavili projekte poticanja poduzetništva na državnoj i županijskoj razini za ovu godinu.
Pomoćnik ministra Ivan Bračić istaknuo je smjernice donesenog operativnog plana poticanja malog i srednjeg poduzetništva za čiju provedbu Vlada planira izdvojiti gotovo 118 milijuna kuna.
Doministar je kazao kako je i zadovoljan zbog naglog rasta poduzetništva u našem kraju te županiji koja koja je prva u Hrvatskoj po plasmanu državnih poduzetničkih kredita. Osim brojnih poduzetnika ovakvom savjetovanju i prezentaciji programa nazočili su župan Ante Sanader i sinjski gradonačelnik Nikola Tomašević.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Sinjski pogon Elektrodalmacije vrši obnovu niskonaponske mreže na području dicmanjskog naselja Kraj te u Otoku tako da će do petka svaki dan u vremenu od 8 do 14 sati bez napajanja strujom biti naselja Smoljo i Brčići, a u Dicmu Baglići, Gabrilo i Maretić.

Sinjski pogon Hrvatske elektroprivrede ponovno kreće s akcijom iskapčanja iz elektromreže svih koji nisu, kako kažu, po prethodno dostavljenim opomenama podmirili svoje obveze za isporučenu elktričnu enrgiju.
Iz HEP-a upozoravaju kupce, kućanstva i gospodarstva da se obveze izmire što prije kako bi se izbjegli dodatni troškovi i moguće neugodnosti koje izaziva svako iskpčanje električne energije.

GODIšNJICA ORUžANIH SNAGA RH



Sutra se obilježava se 15. godišnjica Oružanih Snaga RH i Dan Hrvatske kopnene vojske u Nastavnom središtu za obuku pješaštva Sinj u vojarni Kula. časnik za odnose s javnošću satnik Ante čačija ističe da će se u sklopu obilježavanja obljetnice održati program "Dani otvorenih vrata", predstavljanje taktičko-tehničkog zbora i prezentacija obuke i vojne karijere, što znači da sugrađani i javnost mogu biti prisutni pri svečanosti.
Svečanost će biti u četvrtak 25. svibnja u trajanju od 8-11 sati. Uz sugrađane poziv na svečanost je upućen srednjim i osnovnim školama, vrtićima i drugim ustanovama.

GALOPSKE TRKE NA HIPODROMU

Ovog tjedna nastavlja se galopska sezona u Sinju i Cetinskom kraju. Povodom desete obljetnice rada galopski klub Vreba iz Hrvaca organizira u nedjelju na sinjskom hipodromu Međunarodne galopske trke. Program započinje u 16 sati tijekom kojeg će se kroz 4 trke predstaviti najbolji galoperi Hrvatske i susjednih zemalja.
Dodajmo kako su pokrovitelji galopskih trka županija splitsko -dalmatinska i općina Hrvace.

U nedjelju 28. svibnja bilježimo još jedan športski dogadja. U Hrvacama u 17,30 najavljena je finalna utakmica županijskog nogometnog kupa u kojem se sastaju domaći nogometaši Hrvaca i gostujući Zmaja iz Makarske. Hrvatačani od prošle godine brane naslov županijskog pobjednika.

VRIJEME

Danas će biti malo do umjereno oblačno vrijeme. Temperatura zraka u 8 sati iznosila je 18 stupnjeva Celzijevih.