Utorak, 24.05.2005.

DANAS U SABORU

Hrvatski sabor u nastavku 14. sjednice raspravlja o zakonskim prijedlozima koje su pripremili zastupnici. Među njima je i prijedlog SDP-a da se uvede nulta stupa PDV-a na proizvode za djecu do 7 godina, dnevne novine, HRT-ovu pristojbu i razminiranje. Taj prijedlog dobio je negativno mišljenje odbora za financije i državni proračun te Vlade.

Klub DC-a pripremio je i zakonske prijedloge o obalnoj stražite izmjenama zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata. Na dnevnom redu su i zakonski prijedlozi Frane Piplovića iz istoimene stranke o medicinski potpomognutoj oplodnji i saborskoj televiziji.

IZASLANSTVO VAD-a OTPUTOVALO U LOURD

Na poziv Sabora i vojnog ordinarijata u republici Hrvatskoj, na 47. Međunarodne vojno hodočašće vojske i policije u Lourd sinoć je otputovalo Izaslanstvo Viteškog alkarskog društva.

Iz Viteškog alkarskog društva potvrđuju da će od 24.do 31. svibnja na hodočašću sudjelovati alkari Darko Jadrijević, Nenad Bikić, Ivica Filipović Grčić, Kristijan Bikić i Tino Radanović ,alkarski momci; Mladen Pletikosić, Davor Jenjić, Ante Botić, Draško Talaja i Petar Vidalina te članovi Uprave VAD-a Tomislav župić, Ante Delić , Ivan Nasić i Ante Vučić.

Izaslanstvo je danas u Zagrebu gdje nakon zajedničkog okupljanja hodočasnika u biskupijskom sjemeništu nazoče Svetoj misi, a polazak za Lourd najavljen je za 11 sati.

GAđANJE NA VOJNOM POLIGONU U VRLICI

Iz zapovjedništva 4. korpusa Hrvatske kopnene vojske obavještavaju stanovnike Sinja i okolnih mjesta da će se sutra u srijedu 25. svibnja u vremenu od 9,30 do 14 sati na poligonu "Veliko suho polje" u Vrlici provoditi bojno gađanje ciljeva na zemlji iz Lako-topničkog oružja. Ovim putem umoljava se pučanstvo da u tom vremenu ne zalazi na spomenuto područje.

PRODAVAONICE NEćE RADITI ZA BLAGDAN

Gradsko poglavarstvo Grada Sinja na 99 .sjednici održanoj 12. svibnja donijelo je zaključak da neće odobravati zahtjeve prodavaonica i drugih oblika trgovine na malo pretežito prehrambenim proizvodima za rad na državni blagdan Tijelovo 26.svibnja 2005.god.

POZIV ZA čLANOVE BIRAčKIH ODBORA

Gradsko izborno povjerenstvo obavještava predsjednke, zamjenike i članove biračkih odbora da mogu preuzeti novac za rad u biračkim odborima. Novac se može preuzeti u računovodstvu Općinskog suda u Sinju od 8 do 12 sati pa nadalje.

VRIJEME

Prevladava promjenjivo oblačno vrijeme, poslijepodne razvedravanje. Dnevna temperatura zraka od 19 do 24 stupnja Celzijeva.