Petak, 24.04.2015.

Pronađeno 30 kg duhana

Policijski službenici Postaje granične policije Trilj dovršili su kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjakom koji je jučer u poslijepodnevnim satima  u mjestu Cista Provo zatečen u osobnom vozilu marke Volkswagen Vento. Tijekom kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga vozila kojom prilikom je skriveno u  vozilu  pronađeno  i oduzeto 60  vrećica  s rezanim duhanom ukupne težine 30 kilograma.
Protiv 58-godišnjaka podnijet će se kaznena prijava, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljene trgovine, nadležnom Državnom odvjetništvu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Danas počinju pripreme alkara

Danas u 18 sati na sinjskom Hipodromu počinju pripreme kandidata za ovogodišnju jubilarnu 300. Sinjsku alku.
Ovogodišnje pripreme počinju ranije nego dosadašnje kako bi se svi oni koji će sudjelovati na ovim jubilarnim alkarskim svečanostima što bolje pripremili. Prema najavama, danas će se obaviti dekonzervacija opreme i dogovoriti nastavak priprema. Prvi dio priprema trebao bi se odvijati u Sinjskom polju, kako bi kandidati uvježbali konje i jahanje, a početkom srpnja nastavit će se na Alkarskom trkalištu.
Današnjem početku alkarskih priprema uz čelništvo Viteškog alkarskog društva nazočit će i alkarski momci radi dogovora oko aktivnosti vezanih za njihovo sudjelovanje u snimanju dokumentarno-igranog filma kojeg HRT snima u prigodi 300. Alke.
IZVOR: WWW.FERATA.HR