Četvrtak, 24.04.2008.

Mmmmljac! Grebbening 2008 za prste lizat!!!

Poštovani natjecatelji,
Grebbening nam se sasvim približio pa vam moramo poslati posljednje obavijesti i upute.
Vrijeme
Sve pripreme teku po planu, a čak izgleda da vas neće ni sunce previše smetati. Evo što kaže prognoza za subotu - Pretežno sunčano, samo povremeno uz malu do umjerenu naoblaku. U Zagori postoji mala mogućnost slabih popodenvnih pljuskova. Puhat će umjerena bura i tramontana, lokalno s pojačanim udarima. Najviše dnevne temperature od 17 do 23°C. Znači da može biti i svega pomalo, ali svaki put kad se sunce skrije iza oblaka ili kad vas rashladi vjetrić biti ćete samo zahvalni.
...

" 3. NACIONALNI SAJAM PRšUTA SINJ 2008."

Uoči održavanja 3. Nacionalnog " Sajma pršuta Sinj 2008" , u hotelu Alkar jutros od 9 sati počelo je ocijenjivanje pršuta. 21 član komisije ocijenjivati će izgled, okus boju i miris pršuta. Za ocjenjivanje pršuta prijavila su se 24 proizvođača iz Dalmacije, Istre, Sjevera Hrvatske i susjedne Hercegovine.Dobitnici nagrada biti će poznati u subotu.

Nacionalni sajam pršuta svečano će se otvoriti sutra u hotelu Alkar i trajati će dva dana. Sajam će pored promotivne i ocjenjivačke komponente imati i edukativni karakter, pa će se na stručnim referatima proizvođači i posjetitelji moći informirati putem stručnih predavanja s temama vezanim za problematiku proizvodnje i plasmana proizvoda kao što je pršut, zaštiti autohtonih proizvoda i oznakama kvalitete, uvođenju HACCP standarda, modelima udruživanja, tržištu, trendovima, mogućnostima kooperacije sa uzgajivačima svinja, tehnologiji proizvodnje i obrade pršuta, te programima poticaja i financiranja od strane vladinih i drugih institucija itd.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJA

Sutra, 25. travnja, u 16 sati održat će se 28. sjednica Gradskog vijeća grada Sinja. Sjednicu je sazvao novi predsjednik vijeća Miloš Balić, a vijećnici će razmatrati 9 točaka dnevnog reda, izdvajamo: Prijedlog Odluke o razriješenju i izboru članova Mandatne komisije Gradskog vijeća, Predlog Odluke o izboru potpredsjednika Gradskog vijeća, Prijedlog Odluke o prihvaćanju ostavke gradonačelnika Grada Sinja, prijedlog odluke o prihvaćanju ostavke svih članova Gradskog poglavarstva te te prijedlozi o novom izboru gradonačelnika i članova poglavarstva. Vijećnici će sutra razmatrati i Prijedlog Odluke o izboru zamjenika gradonačelnika Grada Sinja.

STRUčNI SKUP NASTAVNIKA POVIJESTI

U organizaciji izdavačke kuće Alfa danas će se u Sinju održati stručni skup nastavnika povijesti. Predavači su dr. Znanosti Mario Jareb s Hrvatskog instituta za povijest, koji će govoriti o temi "Hrvatski krajevi pod talijanskom okupacijom", prof. Stjepan Bekavac - "Heroji Domovinskog rata u udžbenicima povijesti" i Danijel Rehak, predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora - "Ovčara, nastanak stripa".
Predavanje će se održati u dvorani Franjevačkog samostana, s početkom u 20,00 sati.

OBAVIJEST

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Podružnica splitsko-dalmatinske županije organizira putovanje Split- Zagreb- Veliko Trgovišće - Krapinske Toplice- Blaiburg - Maribor - Trakošćan - Krapina- Split. Putovanje traje tri dana od 16. do 19. svibnja, a zainteresirani branitelji mogu se javiti do subote 26.travnja na broj 322-311 .

OBAVIJEST

Zbog redovitog održavanja i servisiranjadržavne ceste D1, dionica " Brza cesta Solin-Klis" večeras od 22 do sutra u 6 sati ujutro bit će zatvorena- obavijestili su iz Hrvatskih cesta - ispostave Split.

KINO DANAS

Večeras u 20 sati u gradskom kinu igra film "Točka prednosti" Američki predsjednik (William Hurt) dolazi na samit svrstanih država u španjolski grad kako bi osobno podržao borbu protiv globalnog terorizma. Prosvjednici se okupljaju i demonstriraju protiv američke politike 'krvi i nafte. U tom metežu netko dva puta puca na predsjednika. Agent specijalnog predsjednikovog osiguranja (Dennis Quaid) kreće u potragu za atentatorom, ali mnogo toga 'ne štima' oko atentata.. Usprkos lošim kritikama, film je u nešto više od mjesec dana prikazivanja zaradio preko 120 milijuna dolara, a komentari publike su uglavnom pozitivni. Mnogi ga uspoređuju s televizijskom serijom '24' pa ako ste uživali u pustolovinama Jacka Bauera vjerovatno će vam se svidjeti i 'Točka prednosti'.

HUMANITARNA UTAKMICA

Na Gradskom stadionu u Sinju jučer je održan sportsko glazbeni spektl čiji je cilj bio prikupljanje sredstava za splitsku obitelj Božić, četvoro djece koji su ostali bez oba roditelja. U športskom dijelu programa nogometnu utakmicu odigrali su humane zvijezde Split Starsa s zvijezdama Cetinskog kraja, a u glazbenom dijelu za oko 300-njak posjetitelja pjevali su Oliver, Vinko Coce, Alen Nižetić i Goran Karan. Od prodanih ulaznica prikupljeno je 3 i pol tisuće kuna, Grad Sinj će donirati 5 tisuća kuna, a Robert Pauletić poznati putopisac, novinar i pobjednik Kviskoteke ovoj akciji pridružio se sa osobnom donacijom od 10.000 kuna. Donacije su najavili općine Hrvace i Otok.