Utorak, 24.04.2007.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Danas će se održati 53. sjednica gradskog poglavarstva grada Sinja za koju je predviđen dnevni red od 19 točaka. Na današnjoj sjednici razmotrit će se nekoliko izvješća tvrtki za prošlu godinu koje djelomično financiran i grad Sinj kao i izvješća povjerenstva za otvaranje ponuda po raspisanim natječajima. Između ostalog na sjednici će biti i izvješće o odobravanju namjenskih kredita za kreditiranje razvitka i obnove poljoprivrede i agroturizma Splitsko-dalmatinske županije, a kreditirat će se pet poljoprivrednika sa područja grada Sinja.

"GLOBALNI TJEDAN SIGURNOSTI"

Djelatnici policijske postaje Sinj u ovom tjednu započeli su sa provedbom pojačanih preventivno represivnih mjera koje su prvenstveno usmjerene na zahvaćanje prekršaja alkohola, brzine, nekorištenja sigurnosnog pojasa i zaštitne kacige, prekršaje vozača mopeda, motocikla i bicikla s posebnim osvrtom na prekršaje mladih vozača. Globalni tjedan sigurnosti trajat će do 29. travnja.

PREDAVANJE

Tvrtka Brodosplit i Hrvatski zavod za zapošljavanje za sve učenike osmoga razreda i njihove roditelje organizira predavanje o zanimanju brodograditelj na kojem će ponuditi i stipendije učenicima koji se odluče za tu profesionalnu orijentaciju. Predavanje će se održati sutra u osnovnoj školi Ivana Lovrića s početkom u 18 sati.

TRIBINA "JESMO LI ZAISTA JEDNAKI?"

Udruga tjelesnih invalida grada Sinja UTIS u srijedu, 25. travnja organizira tribinu pod nazivom «2007. europska godina jednakih mogućnosti za sve» s podtemom «Jesmo li zaista jednaki?». Predavač će biti mr. socijalne psihijatrije Mirjana Dobranović sa suradnicima inače predsjednica Hrvatske udruge tjelesnih invalida. Na tribinu su pozvani čelnici gradske uprave, direktori javnih poduzeća, gradski vijećnici i druge osobe koje bi mogle pomoći invalidnim osobama po pitanju njihove što bolje integracije u društvu. Tribina će se održati u hotelu Alkar u srijedu u 16,00 sati.

EDUKACIJA O VAžNOSTI PREVENTIVE U LIJEčENJU RAKA DOJKE

Klub žena liječenih od karcinoma dojke iz Splita, u suradnji sa socijaldemokratskim forumom žena SDP-a Sinj, organizira edukaciju o važnosti preventive u liječenju raka dojke uz mogućnost ultrazvučnog pregleda.
Edukacija i pregled obavljat će se u prostorijama SDP-a u Sinju u srijedu, 25. i četvrtak 26. travnja s početkom u 16,00 sati. Za sve dodatne informacije, kao i za prijave, zainteresirane osobe mogu se javiti na broj telefona 821-121 svakim radnim danom od 10,00 do 12,00 i od 17,00 do 19,00 sati.

SAVJETOVANJE

Udruga za razvoj i jačanje civilnog društva i poboljšanje kvalitete življenja «SRMA» iz Sinja organizira besplatno savjetovanje za povratnike, socijalno ugrožene građane i pripadnike nacionalnih manjina s prostora županije splitsko - dalmatinske.
Za korisnike s područja grada Vrlike i naselja oko Peručkog jezera savjetovanje će se održati u četvrtak u Vrlici od 10,00 do 12,00 sati u gradskom kinu. Sve informacije mogu se dobiti na telefon udruge «SRMA» 661 - 661.

IZLOžBA

U okviru obilježavanja Međunarodnog dana muzeja, 18. svibnja, u Muzeju Cetinske krajine otvorena je izložba etnografkinje Dinke Alaupović Geldum pod nazivom «Pčela, čovjek, med i vosak».
Međunarodni dan muzeja obilježava se s ciljem promoviranja svoga rada, a ove godine tema je Muzeji i univerzalna baština

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima danas i sutra od 08,00 do 14,00 sati bez napajanja električnom energijom bit će potrošači na području Triljskog naselja čačvina, zaseoci Dodig i Burić.