Ponedjeljak, 24.04.2006.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Na posljednjoj sjednici Gradskog poglavarstva razmatrani su prijedlozi Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu upravnih odjela u Gradu Sinju. Radilo se zapravo o sistematizaciji radnih mjesta odnosno u usklađivanju Pravilnika o unutarnjerm ustrojstvu sa zakonom o državnim službenicima i namještenicima. Kako smo informirani do potpune sistematizacije gradske uprave, zbog prijedloga članova poglavarstva nije došlo. O prijedlozima članova razmatrati će se na sljedećim sjednicama.

IZLET NA VRDOVO

Novoosnovano planinarsko društvo Vrdovo iz Sinja za 1. svibnja poziva sve planinare i ljubitelje prirode na izlet i besplatan grah uz logorsku vatru u planinarski dom na Vrdovu.

OBAVIJEST ZA VOćARE

Iz Hrvatskog zavoda za poljoprivredno savjetodavnu službu mr. Ivana župić upozorava voćare kako su zabilježeni prvi slučajevi krastavosti na Jabukama u Vrlici te savjetuje novo tretiranje.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima od danas do petka 28. travnja od 8 do 14 sati bez napajanja električnom energijom biti će potrošači na području Općine Dicmo i to naselje Kraj, ćatipovići, Mršići i Serdarevići. U slučaju lošeg vremena radovi će se odgoditi za sljedeći dan.

SVEčANOST U GRADSKOJ VIJEćNICI


Sutra u Gradskoj vijećnici od 10 sati upriličiti će se uručivanje Odluka o odobrenju kredita poduzetnicima po zaključku Gradskog poglavarstva Grada Sinja o odabiru poduzetničkih projekata poduzetnika početnika za 2006. godinu. Zaključak je donešen na 24. sjednici Gradskoga poglavarstva održanoj 24. ožujka ove godine, sukladno programu poticanja i promicanja poduzetništva početnika u Gradu Sinju za 2006. godinu.

POčEO UPIS DJECE ZA VRTIćE U SINJU, BRNAZAMA IGLAVICAMA

U sinjskom dječijem vrtiću Bili cvitak u tijeku su upisi u jaslice i vrtić. Ravnateljica Dijana župić ističe kako se upisi vrše do 9. svibnja u dječjem vrtiću Maslačak na štaliji svakim radnim danom od 8 do 12 sati.

U ožujku je počeo i program predškole za 100-tinjak djecu koja nisu obuhvaćena redovitim predškolskim programom. S njima će odgajatelji odraditi 170 sati predškolskog programa, koji se odvija u područnim školama, a provode ga odgajatelji vrtića.

SPORT

U 3. HNL - jug nogometaši Junaka poraženi su ekipe Vinjana u Vinjanima rezultatom 2:3, te sa 40 bodova zauzima 11 mjesto na tablici.

Jučer su odigrane utakmice županijske nogometne lige. OSK ALDI - Mračaj 1:0.

VRIJEME


Danas će biti pretežno sunčano i ugodno toplo vrijeme. Sredinom dana i poslijepodne moguć mjestimice umjeren razvoj naoblake. Vjetar uglavnom slab, ujutro burin, a tijekom dana slab do umjeren sjeverozapadnjak. Temperatura zraka u 8 sati iznosila je 11 stupnjevanja Celzijevih.