Četvrtak, 24.03.2016.

Krnjevalska udruga Sinja i studentski VAD darivali potrebite za blagdane


Članovi studentskog Viteškog alkarskog društva i Krnjevalske udruge Grada Sinja darivali su one najpotrebitije za uskršnje blagdane.
Naime, sredstva u iznosu od 2 tisuće kuna prikupljena od studentske Alke koju studentski VAD organizira svake godine podno Starog Grada darovana su Gradskom društvu crvenog križa Sinj.
Također  vrijedno je spomenuti i kako su članovi Krnjevalske udruge Grada Sinja prošli tjedan donirali zaradu od događaja ‘Advent u Sinju 2015.’ štićenicima centra za odgoj i obrazovanje ‘Juraj Bonaći Sinj’, također u vrijednosti oko 2 tisuće kuna.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Alkar uvjerljivo poražen u Rijeci od Kvarnera

Košarkaši sinjskog Alkara poraženi su u posljednjem kolu osnovnog dijela prvenstva od Kvarnera u utakmici koja se igrala u Rijeci i koja je rezultatski bila nevažna. Kvarner će tako svoj put nastaviti u Ligi za prvaka, dok je Alkar nakon tri godine ponovno iskusiti borbu za opstanak.
Kvarner – Alkar 104:87 (25:22, 34:23, 22:22, 23:20)
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U sinjsko kino stigao film ‘Papa Franjo: Put to Svete Stolice’


Danas, na Veliki četvrtak, u hrvatska kina, pa tako i u Gradsko kino Sinj stiže film ‘Papa Franjo: Put do Svete Stolice’.
‘Papa Franjo: Put do Svete Stolice’ biografski je film o životnom putu oca Jorgea Bergoglia, Pape Franje. Kroz oči mlade španjolske novinarke Ane (Silvia Abascal) počinjemo slijediti dugo, teško i dirljivo putovanje oca Jorgea Bergoglia. Kad je kao tinejdžer u Buenos Airesu otkrio svoj duhovni poziv, nije mogao niti zamisliti da će to biti prvi korak koji će ga na kraju dovesti do Vatikana u Rimu.
Na programu sinjskog kina film će se prikazivati danas i sutra s početkom u 18 sati i 15 minuta.
IZVOR: WWW.FERATA.HR