Četvrtak, 24.03.2011.

Ostavka predsjednika NO VAD-a

Sinoć je održan sastanak Upravnog odbora Viteškog alkarskog društva na kojem je prihvaćena ostavka dosadašnjeg predsjednika Nadzornog odbora Petra Vidaline.
Vidalina je ostavku podnio u pisanom obliku prije nekoliko dana, a u obrazloženju je naveo kako istu podnosi zbog osobnih razloga. Uprava VAD-a je u Nadzorni odbor kooptirala Petra Soldića, a konačna odluku o imenovanju novoga člana NO bit će donešena na skupštini Društva 30. travnja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Mažoretkinje na Državnom prvenstvu

Sinjske mažoretkinje večeras odlaze na državno prvenstvo u mažoret plesu i twirlingu, koje će se ove godine održati u Čakovcu, od 25. do 27. ožujka.
U Čakovec putuje 55 djevojaka u 3 različite dobne skupine: mlađe juniorke, juniorke i seniorke. Sinjske mažoretkinje će se predstaviti s ukupno 30 koreografija i to s 9 grupnih koreografija, te sa solima i duetima koji su se prethodno, prije dva tjedna, na regionalnim kvalifikacijama plasirali na državno prvenstvo.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinjanin u Upravi HajdukaMarko Križanac, 37-godišnji je diplomirani pravnik  i stručnjak ZNR-a iz Sinja. Dugogodišnji direktor radio Sinja, u jednom mandatu predsjednik skupštine Vodovoda i čistoće – Sinj. od Vlade RH nedavno je predložen za mjesto u Nadzornom odboru Dalmacijavino d.d.. Sinjski je kandidat za jednog od članova Uprave Hajduka.
Križanac je jedan od rijetkih koji ne želi biti predsjednik Hajduka nego jedan od članova Uprave.
...

'Molitva za Antu' u Dugopolju

'Molitva za Antu' naziv je večeri domoljubne poezije koja će se održati u Domu kulture u Dugopolju, večeras s početkom u 19,30 sati.
Večer poezije posvećena je generalu Anti Gotovini. U programu će sudjelovati pjesnik Ante Nadomir Tadić Šutra, Stanko Balić, prof., Ženski vokalni sastav 'Kraljica Jelena' i Ženska klapa 'Murtela'.
Organizatori su Narodna knjižnica u Dugopolju i Ante Nadomir Tadić Šutra.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Okrugli stol udruge 'Cjelovit život'

Udruga za promicanje cjelovite dobrobiti čovjeka, društva i prirode 'Cjelovit život' nastavlja s ostvarivanjem zaključaka s Okruglog stola 'Pomoć pri odrastanju – između slobode i zakona'.
Udruga je organizirala sastanak, koji će se održati sutra, 25. ožujka u 13,15 sati, u gradskoj vijećnici. Sastanak je dio aktivnosti kojima zainteresirane udruge građana, predstavnici gradskih i općinskih vlasti, škola, zdravstvene službe i MUP nastoje otkloniti negativne pojave i utjecaje na mlade ljude našega kraja.
Na sastanku će se posebno osvrnuti na ulogu obitelji u prevenciji devijantnih ponašanja maloljetnika, s naglaskom na zlouporabu sredstava ovisnosti, kao i na ponašanja koja ugrožavaju život i psihofizičko zdravlje mladih.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Državno natjecanje iz vjeronauka

Učenici Osnovne škole Ivana Mažuranića iz Obrovca Sinjskog, Ivana Poljak, Teo Poljak, Luka Petričević i Nikolina Tomašević sa svojom mentoricom sestrom Vjerom Gulić danas i sutra borave na Hvaru gdje se održava Državno natjecanje iz vjeronauka. Na natjecanje su se plasirali nakon osvojenog drugog mjesta na županijskom natjecanju koje je održano 18.veljače u školi na Hanu. Podsjetimo, prošle godine učenici Osnovne škole Ivana Mažuranića osvojili su drugo mjesto na državnom natjecanju. Vedri i puni znanja i samopouzdanja i ove godine branit će boje svoje škole i Cetinskog kraja.
Želimo im dobar uspjeh!
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Dan narcisa u Sinju

Klub žena liječenih na dojci Sinj 5. godinu za redom obilježava Dan narcisa. Cilj akcije je donošenje Nacionalnog programa za liječenje raka dojke u specijaliziranim centrima, te prevencija i rano otkrivanje raka dojke. Tako će u petak, 25.ožujka 2011. članice Kluba prikupljati cvijeće na sinjskoj Pijaci od 15 do 19 sati.
Cvjećarnice i građani koji se žele priključiti akciji mogu donijeti narcise, ali i drugo cvijeće, na Pijacu i na taj način pomoći radu Kluba.
U subotu, 26.ožujka 2011. članice Kluba će nuditi cvijeće. Žene oboljele i liječene od raka dojke upoznat će, kroz osobni razgovor, zainteresirane građane s problemima s kojima se sreću i načinima na koji mogu pripomoći rad Kluba.
Na Dan narcisa, u subotu, članice sinjskog Kluba žena liječenih na dojci dijelit će i edukativne materijale.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Torcida poziva...

UNH Torcida Cetinski kraj i Gradsko društvo Crvenog križa Sinj organiziraju akciju darivanja krvi za potrebe Transfuzijskog odjela KBC-a Split. Akcija će se održati u subotu, 26. ožujka, u vremenu od 9,00 do 13,00 sati, u prostorijama Crvenog križa u Sinju. Torcida poziva sve zdrave osobe, od 18 do 65 godina života, da u što većem broju pristupe akciji.
Ovo je još jedna u nizu od akcija UNH Torcida Cetinski kraj. Podsjećamo, Torcidaši drže i rekord Gradskog društva Crvenog križa u Sinju s brojem darovanih doza krvi tijekom jedne akcije.
Nadamo se da ćete se odazvati u što većem broju!
DARUJTE KRV, POKLONITE OSMIJEH!
TORCIDA CETINSKI KRAJ
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Stanje na cestama

Zbog prosvjeda, vozi se jednim trakom, naizmjence, na državnim cestama Vinkovci-Osijek u Jarmini (D 518) i samo za osobna vozila na D 46 Ilača-Tovarnik, dok je za teretna vozila obilazak preko Vukovara.
Lijepo vrijeme dovodi na ceste sve veći broj biciklista i motociklista, a u ratarskim krajevima i sve više poljoprivrednih strojeva, koji, često, na kolnik donose zemlju i blato. Molimo ih da provjere uređaje za signalizaciju, posebice tijekom slabe vidljivosti i za noćnih vožnji.
IZVOR: HAK
...