Srijeda, 24.03.2010.

Prijedlog za donošenje zakona o kvoti za osobe s invaliditetom

U prostorijama Mreže udruga osoba s invaliditetom Dalmacije, predstavljen je prijedlog za donošenje zakona o kvoti za osobe s invaliditetom koji je poslan na adrese predsjednice Vlade Jadranke Kosor, predsjednika RH Ive Josipovića, predsjednika Hrvatskog sabora Luke Bebića, na ruke svim saborskim zastupnicima kao i svim političkim strankama koje participiraju u Hrvatskom saboru.
- Prijedlogom za donošenje zakona o kvoti za osobe s invaliditetom očekujemo promjene i želimo konačno potaknuti integraciju osoba s invaliditetom i pokazat kako osobe s invaliditetom imaju i znanje i sposobnost i želju biti nositelji pozitivnog ambijenta u stvaranju društvo koje priznaje, ali prije svega prihvaća sve različitosti, istaknuo je predsjednik Mreže udruga osoba s invaliditetom Dalmacije Ante Raos.
Cilj Mreže udruga osoba s invaliditetom Dalmacije je pasivnu populaciju građana pretvoriti u aktivnu, pacijenta pretvoriti u građanina, koristeći isključivo postojeću zakonsku osnovu koju treba pretvoriti u djelo te predlagati kvalitetnu nadogradnju zakonskih regulativa koja će omogućiti potpunu integracije osobe s invaliditetom, kao i pružiti istu šansu u društvu koje priznaje sve različitosti bez obzira na određene psihofisičke sposobnosti pojedinaca....

U Cetinskom kraju nezaposleno je oko od 4430 osoba

U Cetinskom kraju nezaposleno je oko od 4430 osoba koje su u evidenciji Zavoda za zapošljavanje. Na području koje pokriva sinjska ispostava nezaposlenost je u godinu dana porasla za 25 %. U Trilju je nezaposlenost u godinu dana porasla za 6,7 %.                                                           
Alarmantan je podatak da je na Zavodu u veljači bilo gotovo 4 puta više novoprijavljenih, koji su uglavnom iz radnoga odnosa, nego onih koji su s evidencije brisani zbog zaposlenja.

Gospodarska zona Kukuzovac predstavit će se u Sarajevu gospodarstvenicima iz Bosne i Hercegovine

Gospodarska zona Kukuzovac predstavit će se sutra, 25. ožujka, gospodarstvenicima iz Bosne i Hercegovine. Organizatori gospodarskog posjeta Sarajevu su Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Split i Turističke zajednice Splita i Splitsko – dalmatinske županije. Direktor Gospodarske zone Damir čarić kazao je kako je nekoliko poduzetnika iz BiH zainteresirano za kupnju zemljišta na Kukuzovcu.

Gradonačelnik Ivica Glavan zaključio je Ugovor o kupoprodaji nekretnine na području Gospodarske zone Kukuzovac s trgovačkim društvom "ZIMA SVJETLOSNE DEKORACIJE“

Gradonačelnik Ivica Glavan zaključio je Ugovor o kupoprodaji nekretnine na području Gospodarske zone Kukuzovac s trgovačkim društvom „ZIMA SVJETLOSNE DEKORACIJE“. Na površini od 4100 kvadrata investitor planira izgradi pogon za proizvodnju opreme za dekorativno osvjetljivanje eksterijera i interijera.

Izvanredna sjednica Gradskoga vijeća Grada Sinja

Izvanredna sjednica Gradskoga vijeća Grada Sinja na kojoj će se razgovarati o Autoprijevozu, održat će se u petak, 26.ožujka, u 16,00 sati, kazao je predsjednik Vijeća Milan Smoljo. Sazivanje sjednice inicirao je nezavisni vijećnik Miro Bulj, kojeg je podržalo još 10 vijećnika.

Obavijest

Isplata novčanih sredstava za ublažavanje štete od elementarne nepogode uzrokovane tučom, koja je pogodila Sinj u svibnju prošle godine, počet će danas, 24. ožujka. Novac će se isplaćivati isključivo osobama koje su u zakonskom roku prijavile štetu.

Akcija darivanja krvi u Sinju

Braniteljska zadruga Patriot i Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Splitsko – dalmatinske županije, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Sinj organiziraju akciju darivanja krvi. Akcija će se održati u subotu,  27. ožujka, od 9,00 do 13,00 sati, u prostorijama Crvenog križa. Potporu akciji dale su braniteljske udruge iz Sinja UHBDDR i UHDDR.

Stanje na cestama

Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni, te skliski u Dalmaciji, Lici i Gorskom kotaru. Jak vjetar puše na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, od Kikovice do tunela Tuhobić. Duž Jadranske (D 8) i Ličke (D 1) magistrale, na cestama u gorju, te na širem području Gračaca mogući su odroni zemlje i kamenja.

Na autocesti A 1, do 18 sati kroz tunel Sveti Rok vozi se dvosmjerno desnom tunelskom cijevi u smjeru Splita, zbog radova.
Do 16 sati zatvoren je pretjecajni trak od 133. do 134. +300 km, u smjeru Splita (ograničenje brzine na 60 km/h), zbog kontrole brzine od strane PP Otočac. ...