Subota, 24.03.2007.

"DAN NARCISA"

U Sinju je jutros prigodno obilježen «Dan narcisa». Na sinjskoj pijaci na dva štanda prodavani održana uspješna akcija Klub žena oboljelih i liječenih na dojci iz Sinja danas po prvi put organizira DAN NARCISA u Sinju. Na taj način se i Sinj pridružio nacionalnoj akciji prevencije raka dojke. Akcija je odvijala do 13 sati.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U DICMU

U akciji darivanja krvi koja je održana u Dicmu, u
organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Sinj i Kluba dragovoljnih davatelja krvi Dicmo, prikupljeno je 25 doza krvi. Organizatori su zadovoljni odazivom davatelja, kojih se javilo više od 30, ali svi, zbog zdravstvenih razloga, nisu mogli dati krv.
Nakon završetka akcije održana je skupština Kluba dragovoljnih davatelja krvi Dicmo na kojoj se govorilo o radu Kluba u protekle tri godine te o planovima za iduće razdoblje. U akcijama koje je organizirao Klub dragovoljnih davatelja krvi Dicmo prikupljeno je ukupno 205 doza krvi, a njegovi članovi su se odazivali i akcijama darivanja krvi u Otoku, te pozivima Transfuzijskog odjela KB Split u trenucima nedostatka krvi na
odjelu.

PREDAVANJE «Bolonjski proces - studij budućnosti»

Socijaldemokratska studentska unija i Forum mladih SDP-a u suradnji s timom profesora sa Zagrebačkog sveučilišta organiziraju edukaciju o Bolonjskom procesu «Bolonjski proces - studij budućnosti». Edukacija će se održati u Sinju u ponedjeljak, s početkom u 15,00 sati u Galeriji Galiotović. Forum mladih SDP-a Gradska organizacija Sinj poziva sve maturante i ostale zainteresirane da se odazovu u što većem broju.

PREDAVANJE ZA POLJOPRIVREDNIKE

Hrvatski zavod za poljoprivredno savjetodavnu službu ispostava Sinj najavio je predavanja za poljoprivrednike sa područja Cetinskoga kraja. Skup će se održati u srijedu, 28. ožujka u 11,00 sati u sinjskoj Gradskoj vijećnici. Teme su Operativni program za razvoj povrćarstva u Republici Hrvatskoj, aktualnosti vezane uz SAPARD program, sistemi za preciznu gnojidbu te pripravci u zaštiti povrća.

HUMANITARNA AKCIJA

Franjevačka mladež - FRAMA Gospe Sinjske provodi humanitarnu akciju «Frama za Caritas». Danas i sutra ispred crkve u Sinju članovi Frame prodaju kupone za lutriju. Prihodi od prodaje namijenjeni su župnom Caritasu.

KINO DANAS

Na repertoaru sinjskog kina večeras su dva filma.
U 18,00 sati prikazuje se animirani film sinkroniziran na hrvatski jezik naziva «Sezona Lova» , dok od 20 i 15 igra oskarovac «Kraljica».

SPORT

Iz sadržajnog športskog vikenda izdvajamo završnicu Državnog rukometnog prvenstva za kadetkinje gdje naše rukometašice Sinja i Cetine igraju odlučujuće susrete za ulazak u poluzavršnicu koja je na rasporedu poslijepodne, a finalni susret igra se sutra u 13 sati. Zbog održavanja završnice rukometnog prvenstva naši rukometni drugoligaši neće igrati susrete, kao ni malonogometaši u sinjskoj ligi zbog zauzetosti dvorane.

Alkar u natjecanju A-1 Košarkaške lige skupina za ostanak igra sutra u 19 sati u Sinju protiv ekipe šibenika.


Junak sutra u 16 sati na Gradskom stadionu u okviru 21. kola 3.HNL dočekuje ekipu Zagore iz Unešića.