Petak, 24.03.2006.

ODRžANA 24. SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Na 24. sjednici Gradskog poglavarstva razmatralo se ukupno 10 točaka dnevnog reda.
Usvojeno je Izvješća o izvršenju Programa gradnje objekata i uređenja komunalne infrastrukture Grada Sinja u 2005. godini.
Prihvaćen je Prijedlog Programa gradnje objekata i uređenja komunalne infrastrukture Grada Sinja u 2006. godini. Prijedlogu su dodane određene lokacije na koja treba postaviti rasvjetna tijela i projekt nogostupa Put Pavića.
Nakon izvješća o gradnji Gradskog stadiona predloženo je da se za gradnju istočne tribine pokuša naći rješenje u prodaji prava građenja zainteresiranim investitorima.
...

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Sjednica poglavarstva za koju je predložen dnevni red od 10 točaka započinje u 14 sati.U Gradskoj vijećnici bit će riječi o izvršenju Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture, razmatrat će se Izviješća o gradnji Gradskog stadiona, a na sjednici je i Prijedlog Odluke o stavljanju van snage odluke o obvezi rješavanja stambenog pitanja od 12. travnja 2005. godine.
Među točkama je i Prijedlog Zaključka o ograničenom prikupljanju ponuda po natječajima koje raspisuje poglavarstvo kao i Prijedlog Zaključka o raspisivanju natječaja za davanje u zakup poslovnog prostora u gradu.

VIJESTI IZ VRLIKE

Vrličko gospodarstvo razvija se zamišljenim tempom ističe Branko Maras iz Poglavarstva zadužen upravo ua ovaj resor. Do kraja sedmog mjeseca bit će priveden kraju šport. Maras ističe radove na kanalizacijskom sustavu i prečistaču kao i asfaltiranje glavnih i sporednih ulica, uz pripomoć županije i ministarstva, a uskoro će Vrlika s okolnim područjem biti potpuno osvijetljena javnom rasvjetom.

Radna zona Kosore novim prostornim planom dobiva novih 20-tak hektara zemljišta. Proširenjem zone zahvaljujući ulaganjem novca iz Fonda za regionalni razvoj najavljen je ulazak novih privrednih subjekata kao i dodatno zapošljavanje.

Prostorni plan kao temeljni dokument omogućava gospodarski razvitak svakog kraja pa tako i Vrličkog. Nakon javnog uvida, nadopuna i usklađivanja s županijskim u sljedeća dva mjeseca, ističe Maras, trebao bi biti prihvaćen od Gradskog poglavarstva.

SVEčANA OBLJETNICA SINJSKOG HDZ-a

Sutra HDZ-Sinj obilježava veliku godišnjicu postojanja rada i djelovanja na ovim prostorima. U 11 sati u Gradskom kinu započet će svečano druženje uz visoke goste i uzvanike koje predvodi glavni tajnik stranke Ivana Jarnjak, ministrica Kolinda Grabar Kitarović i ministar Božidar Kalmeta.

MISNO SLAVLJE U KRUšVARU

Krušvarski župnik Don Ante šošić u nedjelju najavljuje misno slavlje s posvetom i blagoslovom obnovljene kapelice. Ističe kako su mnogi župljani u prošlom vremenu upravo u toj kapelici Svetog Jure primili sakrament krštenja, vjenčanja, krizme i slično.
Don Ante je osobno obnovio kapelicu. Donirali su mu stara kamenja, a posao je obavljao 10-tak mjeseci. U nedjelju misno slavlje od 10,30 predvodi Splitsko Makarski nadbiskup mnosinjor Marin Barišić.

U SVIBNJU "MEMORIJAL DR. FRANJE TUđMANA"

Sljedeći ponedjeljak je konferencija za novinare Galopskog kluba Mustang i Hvidre Split koji su domaćini prvom športsko-glazbenom memorijalu Dr Franjo Tudjman. Memorijal bi se trebao održati u svibnju mjesecu, a na njemu će se pojaviti najbolja galopska grla Hrvatske i susjednih zemalja.
Na presici će se detaljnije predstaviti spomenuti memorijal koji zapravo i službeno otvara galopsku sezonu u Hrvatskoj. Konferencija će se održati u ponedjeljak u 10,30 u Glavicama na športsko rekreacijskom centru Mustang.

SPORT

Za vikend najavljujemo puno športskih dogadjanja. Izdvajamo utakmicu Alkara protiv Hermes Analitike, ogled Junaka i Primorca iz Stobreča, derbi županijske lige Teksitlac-Glavice.
Iz rukometa najavljujemo susret Kamička i Biograda, te promociju starih-novih prvakinja II odbojkaške lige odbojkašica Sinja koje sutra u 16 sati dočekuju ekipu Zadra.

Od utorka 28.3.2006. godine s početkom u 18,15 starta nova specijalizirana sportska emisija na TV-JADRAN-u: «šPORTSKI POGODAK».
Repriza emisije je četvrtkom od 15 sati. Sve o športu Sinja i Cetinskog kraja pogledajte u ovoj emisiji.
-produkcija «ALKA šPORT»
-tehnička obrada Foto-Video «BLIC» Trilj
-urednik i voditelj Ante Botić
-emisija se snima u pizeriji «FANTASIA» Put piketa, Sinj

VRIJEME

Jutro osvanulo vedro i sunčano. Dnevna temperatura do 12 stupnjeva Celzijevih. I kroz nastavak dana vedro i stabilno. Tek u noći jače naoblačenje.