Srijeda, 24.02.2021.

Gradska knjižnica Sinj donirala slikovnice bolnici u Kninu



Početkom veljače u Gradskoj knjižnici Sinj provedena je akcija ‘Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj!’.

Akcija je organizirana povodom ‘Međunarodnog dana darivanja knjigom’, koji se obilježava 14. veljače i kampanje ‘Čitaj mi!’. U razdoblju od 1. do 14. veljače u prostoru Gradske knjižnice sakupljeno je više od 50 slikovnica i dječjih knjiga, koje su dodijeljene pedijatrijskom odjelu Opće i veteranske bolnice ‘Hrvatski ponos’ Knin. Ravnateljici bolnice Tatijani Šipalo Lilić, dr.med. donaciju je 20. veljače uručila Ira Pandža, v.d. ravnateljice Gradske knjižnice Sinj.

‘Ovim putem Gradska knjižnica Sinj zahvaljuje svim građanima koji su se odazvali akciji te obrtu iz Sinja, koji nam je donirao plakate i darovnicu’, kazala je v.d. ravnateljice sinjske Gradske knjižnice Ira Pandža. 
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U tijeku radovi kod ‘Spomenika alkaru’


Počeli su radovi na uređenju platoa kod ‘Spomenika alkaru’ na Alkarskom trkalištu.
Najveći dio investicije je postavljanje drenaže u sredini Biljega, odnosno kamenih kanalica koje će služiti kao cjelovita drenaža čitavog prostora Biljega. Zahvatom je predviđeno i uređenje odvodnje s površine oko ‘Spomenika alkaru’. Prostor oko spomenika će biti popločan granitnim i kamenim pločama te će biti postavljena rasvjeta.

Iz Grada Sinja istaknuli su da će plato kod ‘Spomenika alkaru’ nakon radova biti zatvoren za ulaz motornim vozilima. U okviru zahvata postavit će se zaštitni stupići između platoa i parkirališta, odnosno ulice Alkarsko trkalište.

Vrijednost radova je 690 tisuća kuna, a trebali bi biti gotovi u roku od 3 mjeseca. 
IZVOR: WWW.FERATA.HR