Četvrtak, 24.02.2011.

Sportski laureati Grada Sinja za 2010.



U organizaciji Zajednice športskih udruga Grada Sinja u gradskoj vijećnici danas su dodjeljena priznanja najboljim športašima i športskim klubovima u 2010. godini s područja Grada Sinja.
Najboljim športašem Sinja u 2010. godini proglašen je Jure Gale iz NK Junak. Najbolja športašica Sinja je Silvija Masnić iz ŽRK Sinj, dok je najboljim športskim kolektivom Sinja u 2010. godini proglašen KK Alkar.
Titula najboljeg trenera pripala je treneru KK Alkar Borisu Poljaku.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Priopćenje sinjskog HSS-a

Poštovane sugrađanke i sugrađani, na 18. sjednici Gradskog vijeća Grada Sinja održanoj 23. veljače 2011. godine dogodio se skandal i velika sramota za sve građane ovog Grada, kada je tijekom svoje ostrašćene i nebulozne rasprave o prijedlogu javnih potreba u kulturi Grada Sinja takozvani nezavisni vijećnik Miroslav Barać koji je do vijećničkog mandata došao prevarom, uz hrpu izrečenih laži glede muzeja Cetinske krajine, Viteškog alkarskog društva, projekta obnove tvrđave Grad, nazvao velikog hrvatskog akademskog umjetnika kipara Stipu Sikiricu običnim prevarantom, njegova djela okarakterizirao bezvrijednim, a galeriju Sikirica nazvao prevarom i projektom koji nitko neće posjećivati....

U prodaji karte za Dječji krnjevalfest

U predprodaji su ulaznice za 'Dječji krnjevalfest Sinj 2011'. Ulaznice, po cijeni od 15 kuna, prodaju se u knjižarama Duga i Axel.
Dječji krnjevalfest održat će se u subotu, 26. veljače, u sinjskom kinu, s početkom u 19 sati. Nastupit će 33-je djece, pjevača, plesača i glumaca. Voditelj krnjevalfesta Igor Delonga Sinjanima obećava dobru zabavu, te ih poziva da u subotu nevečer budu u kinu.
Ovogodišnji dječji krnjevalfest priprema uigrani tim u sastavu: Ingrid Perkušić, Katica Lovrić, Ita Filipović Grčić i Igor Delonga, a za glazbeni dio odgovoran je Miro Vrgoč
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Osnovan HSLS ogranak Dicmo

Na obnoviteljskoj skupštini HSLS-a Dicma, koja je održana jučer, 23. veljače, za predsjednika je izabran Davor Radanović. Dopredsjednik dicmanjskog HSLS-a je Marko Bilan, tajnik Sanja Rudić Vidan, a rizničar Ivan Žuro. Članovi Izvršnog odbora su Eduard Bralić, Nediljko Zebić i Višnja Radanović, a u Nadzorni odbor imenovana je Vanja Bralić.
Obnoviteljskoj skupštini HSLS-a ogranak Dicmo nazočio je predsjednik stranke Darinko Kosor. Uz predstavnike županijskog HSLS-a, te splitskog, sinjskog i triljskog ogranka stranke, skupštinu je pratilo još 40-tak članova i simpatizera HSLS-a.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

3. Savski polumaraton

ZAGREB – u nedjelju će se u Zagrebu, točnije kod savskog nasipa kod Boćarskog doma održati 3. Savski polumaraton. Start je u 11 sati. Osim polumaratona bit će istovremeno održana i utrka građana na 5 kilometara. Polumaraton (21,1 kilometar) će se trčati po nasipu i makadamu. Utrka će se kretati: krug preko Jankomirskog i pješačkog mosta, označen svaki kilometar, 4 okrepne stanice (6km, 11km, 15km, 18km). Kratka utrka (5km, krug preko pješačkog i mosta Slobode). Treba kazati da Brooks Croatia organizira  zagrijavanje za utrku sa Lisom C. Stublić, hrvatskom rekorderkom u polumaratonu, maratonu i na 5000 metara. Radi se o laganom polusatnom zagrijavanju za utrku sa Lisom koja će  pokazati neke tajne svog treninga i dati savjet kako ostvariti svoj maksimum. Druženje počinje u 9 sati  kod Boćarsko doma. Organizator ove atletske priredbe je AK "Sljeme ". Službena atletska - trkačka sezona starta 20. ožujka u Velikoj Gorici gdje će biti i proglašenje pobjednika New Balance cestovnog kupa 2010. Pobjednik u juniorskoj konkurenciji je naš Petar Delaš iz AK Sinj.
PIŠE: Petar Norac Kevo

Održana 18. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja.

Dana 23. veljače 2011. godine u Gradskoj vijećnici Grada Sinja  održana je 18. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja.
1. Usvojen je  Zapisnik sa 17. sjednice Gradskog vijeća,
2. Pitanja i prijedlozi vijećnika,...

Dodjela priznanja športašima

U organizaciji Zajednice športskih udruga Grada Sinja, danas u 13 sati u gradskoj vijećnici dodijelit će se priznanja najboljim športašima i športskim klubovima u 2010. godini s područja Grada Sinja. Priznanja će biti dodjeljena i najboljim trenerima te perspektivnim mladim športašima.
Kandidate su predlažile športske udruge, a najbolje športaše bira peteročlani žiri koje čine predstavnici Zajednice športskih udruga, športaši i športski novinari.
Njima će priznanja uručiti gradonačelnik Sinja Ivica Glavan, koji je ujedno i predsjednik Zajednice športskih udruga. Najboljima neće biti uručene novčane nagrade jer je, odlukom Zajednice, novac uplaćen na žiro račun Lucijana Ćosića kojem je potrebna operacija u njemačkoj klinici za ortopediju u Aschau.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Mate kontra nepotizma!

Skandal!
Da se u našem gradu nastavlja putem nepotizma i bliskih poznanstava, pokazuje i slučaj natječaja za popis stanovništva u našem malom gradu. Danas sam se šokirao, a da vam iskreno kažem i sada se tresem od nevjerice, kada sam saznao kakve su se perverzije radile na provjerama rukopisa ovih dana. I tako vam ja ujutro sjedim na kavici (točnije cedeviti, jer kavu ne pijem), kad eto mog vrlo dobrog poznanika da mi ispriča razgovor koji je vodio sa svojim poznanikom dok je čekao red za testiranje:
Osoba A: Dobro jutro, otkad se nismo vidili!
Osoba B: E, ma dobro jutro, šta ima?
Osoba A: A evo, čekam, ne bi li ujtia šta para.
Osoba B: Ajde moj čovik, mene već čeka posa – al' isto sam se jedva natra da se probudim jutros..
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Kino danas

'Vrlo zapetljana priča', animirani hit film sinkroniziran na hrvatski jezik, na repertoaru sinjskog kina je večeras i sutra, te u nedjelju, 27. velječe i ponedjeljak, 28. veljače. Film će se sva četiri dana prikazivati s početkom u 18 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kronika 192

Dana 24.02.2011. godine oko 1.50 sati u mjestu Jabuka, na DC220, dogodila se prometna nesreća.  Do prometne nesreće je došlo kada je 28-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom  marke Golf i kretao se u smjeru zapad-istok najvjerojatnije zbog neprilagođene brzine izgubio  nadzor nad vozilom. Prešao je na suprotni kolnički trak te prednjim dijelom vozila udario u osobni automobil marke  Opel Vectra kojim je upravljao  27-godišnjak, a kretao se iz suprotnog  smjera. Nakon udara osobni automobil Golf se  zarotirao i udario u zaštitnu ogradu. Vozači i putnici u oba vozila zadobili su tjelesne ozlijede te su  kolima HMP prevezeni u bolnicu Split.       
IZVOR: PU SD

Stanje na cestama

Zbog olujne bure za sav promet zatvorene su: dionica autoceste A 1, Sveti Rok –Posedarje, državna cesta D 54 Maslenica-Zaton Obrovački i Jadranska magistrala od Senja do Svete Marije Magdalene.
Zbog moguće poledice vozačima savjetujemo pozorniju vožnju na mostovima i nadvožnjacima, dok u Slavoniji pada snijeg, a mjestimice ga ima ugaženog i raskvašenoga.

Zbog loše vidljivosti, gustog dima zbog požara uz autocestu A1, između čvorova Udbina i Gospić, brzina vožnja ograničena je na 40km/h u smjeru Splita.

Brza cesta Solin-Klis zbog radova bit će zatvorena za sav promet danas od 13 do 13,30 sati. Obilazak je starom kliškom cestom.
Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča.
IZVOR: HAK