Srijeda, 24.02.2010.

Obavijest

Grad Trilj uputio je poziv studentima i učenicima srednjih škola sa područja Grada Trilja kojima su odobrene potpore za školovanje u šk.godini 2009./10. na potpisivanje ugovora koji će se održati u subotu  27. veljače u prostorijama triljske Gradske vijećnice u 10 sati. Iz triljske Gradske uprave obavještavaju kako će za maloljetne osobe ugovore potpisati roditelji ili ovlašteni skrbnik, a sa sobom je potrebno ponijeti kopiju osobne iskaznice i žiro račun na koji će se isplaćivati potpora.

Obavijest

U župnom uredu u Sinju primaju se prijave za trodnevni zaručnički tečaj koji će se održavati od 26. do 28. veljače.  Tečaj je namijenjen mladima iz Župe gospe Sinjske i druge zainteresirane iz Sinjske krajine, koji planiraju vjenčanje. Sljedeći zaručnički tečaj održat će se u drugoj polovici mjeseca svibnja.

Obavijest

KUD “Pleter“iz Dugopolja sutra, 25. veljače, će u dugopoljskom Domu kulture izvesti predstavu „Hotel Babilon“. Početak predstave je u 19 sati.

U siječnju je u Cetinskom kraju evidentirano 4214 nezaposlenih

Nezaposlenost na području Cetinskog kraja u porastu je od kolovoza 2008. godine. Tada je u ispostavama Zavoda za zapošljavanje evidentirano oko 2950 nezaposlenih. Do danas je nezaposlenost porasla za 32 %.
U siječnju je u Cetinskom kraju evidentirano 4214 nezaposlenih. U veljači je nezaposlenost nastavila rasti pa je na Zavodu, u Sinju i Trilju, s današnjim danom prijavljeno 4337 osoba koje traže posao. Gotovo 1370 je korisnika novčane naknade, a novoprijavljenih je 557. Iz evidencije je zaposleno tek 58 osoba.

Obavijest

Gradonačelnik Grada Sinja, g. Ivica Glavan  i njegovi zamjenici gđa. Elena Perković Paloš i g. Zoran Vujanović dana 26. veljače (petak) 2010. godine u Gradskom kinu sa početkom u 18:00 sati održat će javnu tribinu.

Strategija brandiranja Splitsko-dalmatinske županije

Strategija brandiranja Splitsko dalmatinske županije tema je interaktivnih radionica koje se od 10,30 održava u Županijskoj vijećnici u Splitu. Radionice su organizirane u tri grupe i namijenjene su gradonačelnicima, načelnicima te kulturnim i medijskim djelatnicima u Županiji.Sinjsku delegaciju činili su gradonačelnik prof.Ivica Glavan, mr.Ivana Pavić i direktor Turističke zajednice Sinja Ante Latinac.

Kino danas

U sinjskom kinu u 20,00 sati još samo danas prikazivat će se američki ratni triler “Narednik James”, film koji ima 9 nominacija za Oscara.

Obavijest

Zbog izgradnje kanalizacijskog kolektora za promet je zatvorena cesta od ulice Put Pazara prema Župićima i Kokotima, u dužini od 200 metara. Promet se odvija obilaznim pravcima. Radovi su nastavak izgradnje kanalizacijskog kolektora u zapadnom dijelu Sinja, kazala je pročelnica Odjela za gospodarstvo Ankica Panza. Nakon postavljanja kanalizacijskog kolektora doći će i do djelomične sanacije ulice koja vodi prema Župićima, koju očekuje proširenje, kazala je pročelnica Panza. Presvlačenje novim asfaltnim slojem uskoro očekuje i Ulicu 126. brigade, koja vodi prema Domu zdravlja.

Obavijest

U četvrtak 25.veljače s početkom u 18 sati u dvorani Franjevačkog samostana održat će se svečanost proglašenja najboljih športaša i klubova u 2009. godini u organizaciji Zajednice športskih udruga Sinja. Na ovoj svečanosti pored najboljih sportaša Zajednica športskih udruga dodijelit će priznanja i plakete zaslužnim dugogodišnjim športskim djelatnicima, te persperktivnim športašima.

Stanje na cestama

Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni, te skliski u većem dijelu zemlje. Magla smanjuje vidljivost u Slavoniji i Lici. Posebice na dionicama autocesta: A 3 Bregana-Lipovac, od Ivanje Reke do Lipovca, te na A 4 Zagreb-Goričan, između Brezničkog Huma i Zagreba. Mogući su odroni duž Jadranske magistrale (D 8), te na cestama u gorju.

Zbog klizišta, za sav promet zatvorena je županijska cesta ŽC 6228 u Slanom, promet je preusmjeren na Jadransku magistralu (D 8).


Zbog zimskih uvjeta, zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu: ...