Utorak, 24.02.2009.

KRONIKA 92

Danas oko 14,55 sati na državnoj cesti 200 Trilj-Kamensko, na skretanju za naselje Vrpolje zapalio se autobus. Nitko od 50-tak putnika koji su bili u vozilu nije ozljeđen, zahvaljujući brzoj intervenciji vozača koji je na vrijeme uočio dim. Prema prvim informacijama izvorište požara je na motoru vozila, a vatra se zbog bure proširila na cijeli autobus, koji je starije godište. U gašenju požara sudjelovali su vatrogasci iz Trilja i Sinja koji su spriječili širenje požara.

U SINJU, DO DANAS, 11500 PRIJAVA POREZA NA DOHODAK

U sinjsku ispostavu Porezne uprave do danas je pristiglo oko 11 tisuća i 500 prijava poreza na dohodak u prošloj godini. Procjenjuje se da će ih biti podnešeno oko 14 tisuća što je znatno više nego prošle godine kada je zaprimljeno 13 tisuća i 200 prijava. S obzirom da rok za prijavu poreza na dohodak istječe 28. veljače, porezne ispostave, pa tako i sinjska, radit će i u subotu do 15,00 sati, te u ponedjeljak, 02. ožujka do 19,00 sati.

OBAVIJEST

Korisnici doplatka za djecu do kraja ovoga tjedna trebaju obnoviti zahtjev za dječji doplatak kako bi ga bez prekida nastavili primati i nakon 1. ožujka ove godine. Zahtjev se podnosi područnoj službi Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje prema mjestu prebivališta ili poštom.
O pravu na doplatak odlučuje se na temelju dohotka kućanstva ostvarenog u 2008. godini, a uz zahtjev se podnosi odgovarajuća dokumentacija. Prema odredbama Zakona o doplatku za djecu, pravo na dječji doplatak mogu ostvariti korisnici čiji dohodovni cenzus iznosi do 50 posto proračunske osnovice, odnosno 1.663 kune.
Podsjećamo, od 1. siječnja ove godine pravo na doplatak za unučad i drugu djecu uzetu na uzdržavanje mogu ostvariti baka, djed, skrbnik i osobe koje je odredio sud odnosno centar za socijalnu skrb, ako žive s djecom i uzdržavaju ih, bez obzira što djeca imaju roditelje.

"KRNJEVALSKI DANI 2009."Nakon jednomjesečne vladavine, sinjske mačkare danas su vratile ključeve Grada gradonačelniku Ivanu Nasiću. Da će vlast biti mirno predana dokaz je zajednički ručak mačkara i gradonačelnika i njegovih suradnika, kojeg je organizirala Krnjevalska udruga. U tradicionalni obilazak Grada mačkare su krenule od svojih prostorija, s Trga dr. franje Tuđmana u 15,00 sati, a suđenje i spaljivanje krnje održano je u 17 sati na sinjskoj Pijaci.

Tradicionalno, danas su grad obišle i male maškare iz sinjskih vrtića, koji su slavlje nastavili u prostorima discocluba Picadilly.

Djeca iz triljskog vrtića i Mali Isus iz Košuta, održali su mimohod ulicama svoga grada, a nakon paljenja krnje, imali su zajedničku zabavu.

PEPELNICA

Sutra, 25. veljače, je Pepelnica ili čista srijeda, kojom počinje korizmeno vrijeme. Zapovijedni je post i nemrs. Svete mise u crkvi Gospe Sinjske služit će se u 7, 8, 9 i u 18,00 sati. U Brnazama, Glavicama i čitkuku mise će biti u 10,00 sati, u Lučanima u 16,00 a u karakašici u 17,00 sati. Preko svetih misa upriličit će se i obred pepeljavanja.

VIJESTI IZ TRILJA

U vrtiću Trilj i ove će se godine održavati program "Male škole" za djecu s područja Grada Trilja, koja ne pohađaju vrtić. Roditelji djece, rođene do 1. travnja 2003. godine, trebaju se javiti u Dječji vrtić ili na broj telefona 832-333.

OBAVIJEST IZ "VODOVODA I čISTOćE"

Iz Vodovoda i čistoće Sinj obavijestili su kako će se sutra, 25. veljače, obavljati radovi na vodovodnoj mreži. Zbog toga će doći do prekida u snabdijevanju vodom na području Sinja, i to u stambenim zgradama Bazana 1 i Bazana 2, te u obiteljskim kućama u ulici Bazana. Mole se potrošači da se na vrijeme opskrbe potrebnim količinama vode. U slučaju kiše radovi će se odgoditi za sljedeći dan.

OBAVIJEST IZ šRD CETINA SINJ

športsko ribolovno društvo Cetina danas će izvršiti poribljavanje rijeka Cetine, Rude i Rumina s pritocima, s 500 kg kalifornijske pastrve, veličine 30 cm. Poribljavanje se vrši u skladu s godišnjim planom o poribljavanju i ribolovno - gospodarskom osnovom.

SPORT

Danas, 24. veljače, u 15.00 sati u Sinju na igralištu Tekstilca odigrat će se utakmica 2. kola županijskog nogometnog kupa između Tekstilca i Hrvaca.