Subota, 24.02.2007.

U AKCIJI DARIVANJE KRVI U SINJU PRIKUPLJENO 80 DOZA KRVI

Druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Sinju koja je održana jučer bila je vrlo uspješna. Prikupljeno je 80 doza krvi za potrebe Kliničke bolnice Split. Uz stalne davatelje, jučer su po prvi put krv dali ovogodišnji maturanti iz sve četiri sinjske srednje škole.

STANJE NEZAPOSLENOSTI U CETINSKOJ KRAJINI

U prvom mjesecu ove godine u sinjskoj ispostavi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje evidentirano je tri tisuće 158 nezaposlenih osoba, od toga 65 % žena.
U odnosu na isti mjesec prošle godine to je za 35 osoba manje, odnosno 10 u odnosu na prosinac prošle godine.
Najveći broj nezaposlenih je sa završenom trogodišnjom srednjom školom - 1 652.
Sinjskoj ispostavi Zavoda prijavljeno je i 106 osoba sa višom školskom spremom, te 87 sa visokom stručnom spremom.
U evidenciji su i 284 razvojačena hrvatska branitelja.

POčELO UREđENJE OKOLIšA I SANACIJA ZIDOVA OKO GROBLJA U OPćINI HRVACE

Općina Hrvace krenula je u uređenje okoliša i sanaciju zidova oko groblja u Potravlju, Maljkovu, Satriću, Zasioku i Hrvacama. Iz općinskog proračuna ove i iduće godine za te poslove izdvojit će se tri i pol milijuna kuna.
Dodajmo ovome kako ove godine župa Hrvace obilježava 250 - tu godišnjicu utemeljenja. Tim povodom pristupit će se uređenju okoliša i unutrašnjosti crkve u Hrvacama. Radovi bi trebali biti gotovi do rujna, do blagdana Gospe od žalosti, koja se slavi i kao Dan općine Hrvace.

USKORO ISTIčE ROK ZA PREDAJU POREZNIH PRIJAVA

Kako bi se izbjegle gužve prilikom predaje godišnjih poreznih prijava, ispostave Porezne uprave radit će i danas do 14,00 sati, a u utorak i srijedu radit će do 18,00 sati. Sudeći prema broju poreznih prijava predanih sinjskoj ispostavi, Sinjani nisu čekali posljednje dane za prijavu poreza na dohodak u prošloj godini, te se u sinjskoj ispostavi ne očekuju gužve.

ANKETA

Prošle godine na Gazu u Trilju održan je povijesni spektakl - utakmica između Rimljanja i Delmata, koji su bili obučeni u rimske odore iz prvog stoljeća. Poglavarstvo Grada Sinja prepoznalo je projekt te je organizatorima ustupilo Gradski stadion u Sinju na kojem bi se 21. srpnja trebala održati druga utakmica. Tim povodom danas će se na Trgu Kralja Tomislava održati anketa koja bi trebala pokazati podržavaju li Sinjani ovaj spektakl.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Iz Hrvatske elektroprivrede Pogon Sinj obavještavaju kako će u periodu od 26. veljače do 02. ožujka, zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima svakim danom od 08,00 do 15,00 sati doći do prekida isporuke električne energije, i to za potrošače na području naselja Ruda mala - zaseoci : Projić, štrlje i Tadić. Također, od 26. veljače do 02. ožujka svakim danom od 08,30 do 14,30 sati bez napajanja električnom energijom biti će potrošači na području naselja Bisko, zaseoci Gačić, Vladović i Pranić.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras u 18,00 i u 20 sati i 15 minuta prikazuje se američka avanturistička komedija «Noć u muzeju», film koji je nastao je prema poznatoj slikovnici nagrađivanog hrvatskog strip-autora, redatelja i animatora Milana Trenca iz 1993. godine. Film je krcat akcijom i specijalnim efektima, a ima i humora, za što se pobrinula zvjezdana glumačka ekipa. Noćnoga čuvara glumi Ben Stiller, a američkog predsjednika - Robin Williams. U cameo-ulogama kauboja i rimskog vojnika pojavljuju se Owen Wilson i Steve Coogan.

SPORT

Nakon pauze u prošlom kolu košarkaši Alkara večeras u 18 sati u svojoj dvorani igraju svoj prvenstveni susret protiv zagrebačke Dubrave.

U 15 sati na igralištu Gola brda u Otoku u okviru 3.kola županijskog nogometnog kupa sastaju se Osk i Junak.

O ostalim športskim zanimljivostima kao i o derbiju Dinamo-Hajduk možete poslušati u našoj športskoj emisiji Zviždaljka na HIT radiju u 12 i 30.