Petak, 24.02.2006.

PREZENTACIJA PROJEKTA "POLICAJAC U ZAJEDNICI"

Danas je u Gradskoj vijećnici prezentacija pilot projekta Policijske uprave splitsko-dalmatinske pod nazivom-Policajac u zajednici.
Svrha projekta je reagiranje na najprikladniji način na društvene probleme kao i probleme lokalnih zajednica. Prezentaciji će nazočiti predstavnici Gradske uprave, institucija i Gradskih udruga.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U DICMU

U Dicmu se od jutros odvija akcija darivanja krvi. Ovo je četvrta akcija pod okriljem sinjskog Crvenog križa, a u suradnji s klubom DDK Dicmo očekuju dobre rezultate. Darivanje krvi potrajat će do 13 sati.

SEMINAR ZA TURISTIčKE DJELATNIKE I čALNOVE SEOSKIH GOSPODARSTAVA

Trilj i hotel Sveti Mihovil je domaćin trodnevnom seminaru turističkim djelatnicima i članovima seoskih gospodarstava. Nazočne je pozdravila i seminar otvorila u ime organizatora naše županije zamjenica župana Anđelka Vuko.
Kako razviti seotski turizam sa ovim predispozicijama o tome će govoriti predstavnici županije, ali bit će riječi, u trodnevnom druženju, i o zakonskim odredbama i pravilnicima, veterinarskim i sanitarnim propisima te vođenju poslovne evidencije u agroturizmu.

DANAS ISPIT ZA RIBOLOVCE

Uoči ribolovne sezone športsko ribolovno društvo Cetina organizira ispit za ribolovce. Ispit će se održati danas poslijepodne u 17 sati u O.š. Ivana Lovrića u 17 sati. Dodajmo kako je cijena ispita 150 kuna.


"DANI KRNJEVALA"

Sinjska Krnjevalska udruga ulazi u samu zavšnicu vladanja gradom. Predsjednik Damir Filipović-Grčić ističe nam kako je veći dio pokladnog programa realizirana kvalitetno i uspješno, a do kraja mandata ostaju dvije velike krnjevalske priredbe.

To je subotnji odlazak u Rijeku na Internacionalni maskembal s grupnom maskom samuraja, te 28.veljače na pokladni utorak suđenje i spaljivanje popularnog Krnje i veliki završni maskembal u sinjskom Domu mladih.

OBAVIJEST IZ MINISTARSTVA OBRANE

Tijekom jutra na poligonu Veliko suho polje u Vrlici provodi se bojno gađanje ciljeva na zemlji iz lakog topničkog naoružanja.Iz Ministarstva obrane ističu kako poradi sigurnosti umoljavaju građane da u tom vremenu ne zalaze na to područje.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Odgođeni su najavljeni radovi na elektroenergetskim postrojenjima koji su se trebali održavati danas do 17 sati na području Biska. Iz sinjskog HEP-a najavljuju skorašnji novi termin.

U SUBOTU DERBI SPLIT C.O. - ALKAR

U tijeku su velike klubske i navijačke pripreme za košarkaški derbi u subotu u Splitu u A-1 ligi gdje igraju Split C.O. i Alkar.

Za navijače su osigurana dva autobusa koja polaze u subotu u 17 sati s alkarskog trkališta uz obavijest svima koji idu u Split kako je cijena ulaznice 20 kuna sa mogućnošću kupnje na prodajnim mjestima dvorane na Gripama.

VRIJEME

I u nastavku dana oblačno s mogućom povremenom kišom. Temperatura zraka u nastavku između 7-10 stupnjeva Celzijevih.