Četvrtak, 24.01.2019.

Obilježavanje 27. obljetnice pogibije pripadnika Samostalnog zrakoplovnog voda Split


U subotu, 26. siječnja u organizaciji Udruge hrvatskih dragovoljaca 2. bojne 4. brigade ZNG Sinj ‘Cro angels’, upriličit će se obilježavanje 27. godišnjice stradavanja petorice pripadnika Samostalnog zrakoplovnog voda koji su poginuli u zrakoplovnoj nesreći pada aviona AN-2 26. siječnja 1992. godine u zaseoku Šimci u Sinju.
Program obilježavanja počet će u 10 sati kada će se održati sveta misa u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske. U 11 sati upriličit će se polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod spomenika ‘Slomljeno krilo’. Nakon toga, od 12 sati uslijedit će druženje pripadnika, obitelji i gostiju u ugostiteljskom objektu na aerodromu ‘Piket’.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Predavanje ‘Kako pomoći starijima’

Udruga za razvoj lokalne zajednice – Zaželi organizira u Sinju javno predavanje pod nazivom ‘Kako pomoći starijim osobama“, koje će se održati sutra u Alkarskim dvorima u prostorijama galerije Sikirica s početkom u 18 sati.
Predavanje se odvija se u okviru projekta ‘Oni nas trebaju’ kojega financira Županija Splitsko-dalmatinska.
Predavanje će održati diplomirana teologinja Kristina Širović, koja će govoriti na koji način možemo sve pomoći starijim osobama u našoj obitelji, ali i susjedstvu, nakon čega će odgovarati na pitanja prisutnih, te po potrebi dogovoriti individualno savjetovanje.
Predavanje je namijenjeno starijim osobama i članovima njihovih obitelji, ženama koje pružaju pomoć starijima u Cetinskoj krajini kroz program Zaželi, kao i svima onima koji skrbe o starijima ili bolesnima. Ulaz je slobodan.
IZVOR: WWW.FERATA.HR