Ponedjeljak, 24.01.2011.

Nenad Vučković novi trener OSK-a



OTOK – bivši nogometaš Hajuka, Varteksa, Union Berlina i mnogih manjih klubova Nenad Vučković (34) zvani Čokle novi je trener četveroligaša OSK-a iz Otoka. Vučković  je na užarenoj otočkoj klupi zamjenio Petra Džaju koji je zbog niza loših rezultata sa seniorima prebačen  u omladinski pogon.I ako nema velikog trenerskog iskustva (radio sa mlađim kategorijama) Čokle ima veliku želju za dokazivanje. Otok je sredina u kojoj će sasvim sigurno imati prigodu pokazati što zna, te je idealna za napredak.O SK se trenutno nalazi na 13 mjestu, sa samo 13 bodova tako da Vučkovića očekuje grčevita borba za opstanak, a tu je i nepopoljan raspored koji mu neide na ruku. Novi Upravni odbor kojemu predsjedava Branko Samardžić je još donio odluku da klupski tajnik ostane Marinko Tadić Šutra, dok će u omladinskom pogonu osim Petra Džaje još raditi Ivan Samardžić i Nediljko Erceg Krešo.
Tekst i snimka: Petar Norac Kevo  SN

Izborna skupština Krnjevala

Večeras u 19 sati, u sinjskoj Gradskoj vijećnici održat će se Izborna skupština Krnjevalske udruge Grada Sinja. Prema riječima predsjednika udruge Ante Sesardića, danas će se izabrati novi predsjednik i tijela krnjevalske udruge.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

'Ricete' na Internetu

Nakon što se u nekoliko županija od početka godine primjenjuju elektronički recepti za lijekove, od sutra će to biti i u Splitsko-dalmatinskoj županiji.
Elektronički recepti trebali su zaživjeti u našoj županiji od 31.siječnja, ali to će se dogoditi sedam dana ranije. Naime, iz Operativnog tima Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, koji je radio na ovom projektu, ocijenili su da je sve spremno za novi način ispisivanja recepata.
Od 24. siječnja liječnici više neće ispisivati papirnate recepte, nego će ih slati putem elektroničke pošte. Pacijenti svoj lijek mogu preuzeti u bilo kojoj od 120 ljekarni na području Županije, uz predočenje zdrastvene i osobne iskaznice.
Ipak, kod nekih zdravstvenih usluga ostala je stara praksa za 'ricete'. Tako će papirnate recepte i dalje ispisivati liječnici Hitne medicinske pomoći, budući da da se Hitna pomoć još nije spojila na CEZIH (središnji informacijski sustav zdravstva). Isto vrijedi i za ispisivanje recepata za inozemne osiguranike, kućnih liječničkih posjeta i sl.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Atletska staza u Sinju dobila međunarodni certifikat IAAF-a



Svjetska atletska federacija (IAAF) 09. siječnja 2011. godine potvrdila je vrhunske uvjete novoizgrađene atletske staze na Športskom centru „Andrije Alčića i Ivice Poljaka Sokola“, izdavanjem međunarodnog certifikata II. klase.
Naime, nakon što su u mjesecu studenome 2010. godine dovršeni radovi na izgradnji Atletske staze u Sinju, od strane njemačke tvrtke Eberhard Behr GmbH započet je postupak ispitivanja kvalitete obavljenog posla i izvedenih radova, te je dobiveni certifikat potvrda kvalitetno izvedenih radova na ovom iznimno značajnom športskom objektu, a čime su se stekli uvjeti za održavanje međunarodnih atletskih natjecanja u Gradu Sinju. Grad Sinj u međuvremenu je u postupku osnivanja Javna ustanove „Športski objekti Sinj“, koja će adekvatno skrbiti o održavanju svih sportskih objekata u vlasništvu grada Sinja.
IZVOR: GRAD SINJ

Kino danas

U sinjskom kinu danas s početkom u 19,30 sati možete pogledat film: RED (UMIROVLJENI EKSTREMNO OPASNI).
Uloge : Bruce Willis, Morgan Freeman, Marie Louise-Parker, John Malkovich, Helen Mirren i Karl Urban.

Stanje na cestama

Glavne ceste u državi prohodne su za sve kategorije vozila bez posebnih ograničenja.
Zbog niskih temperatura moguća je mjestimična poledica na vlažnim dijelovima kolnika, a slab snijeg povremeno pada u zapadnoj Slavoniji.
Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
IZVOR: HAK