Subota, 24.01.2009.

ODRžANA 97. SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJARoditelji novorođene djece s područja Sinja od 01. siječnja ove godine primati će jednokratnu pomoć od 2000 kuna, dvostruko više nego do sada odlučilo je tako Gradsko poglavarstvo na svojoj jučerašnjoj sjednici.
Poglavarstvo je odlučilo ići i na izmjene i dopune aktualnog Generalnog urbanističkog plana jer se, prema riječima gradonačelnika, aktualni GUP pokazao limitrajućim za određene projekte, ali i građane.
Odluka poglavarstva je da se krene i u postupak javne nabave za radove izgradnje kanalizacijskog kolektora u ulicama 126. brigade, Put Ruduše, Put Pazara, Put Gorućice, Put župića, Put Radošića, š. Milinovića, Serdara Tomaševića u Sinju, a također će se srediti i Gradski park đardin kod spomenika fra. Pavla Vučkovića.
Sukladno novim zakonskim odredbama o radnoj nedjelji, na zahtjev specijaliziranih trgovina i kioska Poglavarstvo je odlučilo kako će kiosci i specijalizirane trgovine radnim danom moći raditi od 6 do 24 sata te nedjeljom od 7 do 14 sati.

"KRNJEVALSKI DANI 2009."Danas, 24. siječnja, počinju krnjevalske svečanosti u Sinju. S početkom u 17 sati u Gradskoj vijećnici održat će se primopredaja ključeva i vlasti u gradu.

Mačkare iz Graba krenule su danas u obilazak tamošnjih naselja, a za večeras su najavili su i prvi maskembal koji će se održati na predjelu štale.

KINO DANAS

U gradskom kinu danas se prikazuje film za tinejdžere "Maturanti" . Film igra u 19.30 sati.

SPORT

Iz sportskog vikenda izdvajamo susret trećeg kola nastavka A1 košarkaške lige. Danas, 24. siječnja, Alkar igra u Bedekovčini s početkom u 19 sati protiv Zaboka.

Sinj: butige se otvaraju u 6, zatvaraju u 22 sata

Gradsko poglavarstvo Grada Sinja održalo je danas u Gradskoj vijećnici 97. sjednicu. Između ostalih točaka dnevnog reda valja istaknuti da je prihvaćen prijedlog Odluke o radnom vremenu prodavaonica i drugih oblika trgovine na malo.

Tako će prodavaonice i drugi oblici trgovine na malo od ponedjeljka do subote moći započeti s radom najranije u 6 sati, a završiti s radom najkasnije do 22 sata, osim kioska za prodaju tiska i specijaliziranih prodavaonica za prodaju tiska koje mogu završiti s radom najkasnije do ponoći, te specijaliziranih prodavaonica za prodaju kruha i pekarskih proizvoda koje također mogu završiti s radom najkasnije do ponoći.

Na današnjoj sjednici utvrđen je prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o donošenju Urbanističkog plana uređenja Gospodarske zone Kukuzovac. Utvrđen je i prijedlog Odluke o izradi Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja područja Grada Sinja.
Piše: žarko KODžOMAN
IZVOR: www.glasdalmacije.hr