Četvrtak, 24.01.2008.

DANAS NIJE ODRžANA SASTANAK RADNIKA, PREDSTAVNIKA SINDIKATA I VLASNIKA "DALMATINKE NOVE"

Za danas najavljeni sastanak Uprave «Dalmatinke Nove», radnika, predstavnika sindikata i medija koji se trebao održati u radničkom restoranu u Dalmatinci Novoj u 11 sati odgođen je do sutra, 25. siječnja, u 13 sati- izvijestili su nas iz Uprave tvrtke. Kako doznajemo sastanak su odlučili odgoditi poslodavci nakon što su iz Uprave Dalmatinke nazvali gradonačelnika koji nije mogao danas prisustvovati sastanku zbog drugih poslovnih obveza te im predložio novi termin. Podsjetimo kako su poslodavci sazvali sastanak zbog prezentiranja prijedloga sporazuma između Uprave tvrtke i predstavnika sindikata prema kojem bi se ispunili preduvjeti za nastavak proizvodnje u tvrtci.

Još jučer pristiglo je i priopćenje Nezavisnog sindikata «Dalmatinke» Nove kako sporazum smatraju neprihvatljivim te ga neće potpisati niti nazočiti sastanku, a to nam potvrđuju i danas. Neven Poljaka čelnika Saveza samostalnog sindikata Hrvatske podružnice «Dalmatinke nove», rekao je kako sindikat SSSH također odbija potpisati ponuđeni sporazum, no potvrđuje kako je poslodavcu upućen novi prijedlog sporazuma od strane dvaju sindikalnih podružnica na kojeg bi se poslodavac trebao očitovati. predstavnik HUS-a Jozo Marić potvrdio je kako će njegov sindikat potpisati prijedlog jučerašnjeg sporazuma poslodavca.

POčELA PODJELA SADNOG MATERIJALA U HRVACAMA

U prostorijama trgovine Jazo u Hrvacama počela je podjela sadnica voćaka i vinove loze poljoprivrednicima koji su se prijavili za kupnju istih. S područja ove općine prijavilo se 120 osoba zainteresiranih za sadnice, čiju kupnju sufinanciraju županija i Općina. Od 11 tisuća sadnica koje su poljoprivrednici zatražili najveći interes pokazali su za sadnice vinove loze, bajama i lješnjaka.

OBAVIJEST

Iz Ureda državne uprave u Sinju podsjećaju sve korisnike zelenih poljoprivrednih knjižica, da iste do kraja ovog mjeseca, mogu vratiti u sobu br.42, kako bi i u ovoj godini mogli koristiti pravo na plavi euro dizel.