Srijeda, 24.01.2007.

ODRžANA 47. SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA SINJA

Jučer je održana 47. sjednica Gradskog poglavarstva grada Sinja.Predviđena točka dnevnog reda Utvrđivanje prijedloga Programa gradnje objekata i uređenja komunalne infrastrukture grada Sinja nije bila u raspravi nego je odgođena za sljedeću sjednicu.
Poglavarstvo je utvrdilo prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni odluke o komunalnoj naknadi,prema kojoj bi se poduzetnicima početnicima u proizvodnim, prehrambenim i uslužnim djelatnostima i hotelima,visina komunalne naknade smanjila u prvoj godini poslovanja za 100%,u drugoj za 75% i u trećoj 50%. Utvrđen je i Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni odluke o komunalnom doprinosu,prema kojem će se poduzretnicima za izgradnju novih poslovnih objekata proizvodne djelatnosti komunalni doprinosi umanjiti za 75%,a za ostale poslovne djelatnosti za 30%. Poglavari su utvrdili i prijedlog Odluke o uvjetima i postupku raspolaganja sa zemljištem na području Gospodarske zone Kukuzovac. Grad Sinj će zemljište prodavati prema općim i posebnim uvjetima,uputama ponuditelja i kriterija za vrednovanje koje prilikom raspisivanja natječaja utrđuje gradsko poglavarstvo Sinja.
Najavu odlaska s dužnosti člana gradskog poglavarstva iznio je i mr.Jakov Dukić.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U TRILJU

Održana je prva ovogodišnja akcija darivanja krvi.Jučer je u restoranu Dalmacija u Trilju prikupljeno 40 doza krvi. Akciju je organizirao Crveni križ grada Sinja i Klub dragovoljnih davatelja krvi iz Trilja.

GODIšNJICA POGIBIJE PILOTA I PADOBRANACA HRZ

U petak se navršava petnaest godina od pogibije pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.U naselju šimci smrtno su stradali:Branko Fidel,Boris Kekez,Mladen škalic,Davor šabić i Bojan Vojvoda,Na mjestu pogibije uz rodbinu,prijatzelje,predstavnike HV,civilne i crkvene vlasti i udruga proizašlih iz Domovinskpog rata,vjennac će položiti zapovijednik zračne baze Divulje pukovnik Miroslav Kovač, a misa zadušnica odražat će se u 11 sati u crkvi čudotvorne Gospe Sinjske.

PREDAVANJE ZA STOčARE KOZARE

U Otoku je održano predavanje o poljoprivrednoj tematici «Organizacija obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva u proizvodnji kozjeg mlijeka» i na temu «Poboljšanje smještajnih uvijeta za krave muzare». Organizator ovog predavanja je Poljoprivredno savjetodavna služba a predavač mr.Srećko Ladišić.

OBAVIJEST

Udruga za razvoj civilnog društva i kvalitetu življenja SRMA pokreće akciju osnivanja kluba žena oboljelih i lječenih od karcinoma dojke.Pozivaju se oboljele žene,kao i one koje im žele biti podrška i volontirati u raznim akcijama da dođu na sastanak koji će se održati sutra u prostorijama udruge u galeriji Galiotović s početkom u 18 sati.

OBAVIJEST

Ogranak Matice Hrvatske Sinj organizira novogodišnji koncert s plesom JADRANSKA SERENADA s Ingom i Stipom. Koncet će se održati u hotelu Alkar sutra s početkom u 19 sati.

"DANI KRNJEVALA" U OTOKU

Nakon što je krnjevalska udruga Sinj preuzela ključeve grada i tako otpočela svoje aktivnosti,i u drugim djelovima cetinskog kraja počinju dani krnjevala i maškara.U subotu će se u Otoku održati tradicionalne stranjske mačkare koje će se okupiti u 8 sati na Ikanovu gumnu,te će krenuti prema Ovrlji,Bitunjcima,Udovičićima i Jelašici.Progodni program bit će kod kapelice svetog Ante,a mačkare Priblaća iz Otoka svoj pohod najavljuju za 3. veljače.

SPORT

Jučer je u Josipdolu održana izborna skupština Galopskog saveza Hrvatske.Ponovno je za predsjednika izabran Josip Fiolić,a kao članovi izvršnog odbora izabrani su i predstavnici iz našeg kraja:Branko Zorica,Blaž šepček i Ante Poljak ćiba.
Na skupštini je kazano kako će se kalendar za 2007. donijeti 12. veljače,a sasvim je sigurno kako će galopsku sezonu otvoriti Zagreb na Uskršnji ponedjeljak 9. travnja.