Utorak, 24.01.2006.

JAKA BURA PROUZROčILA PROBLEME U PROMETU I U OPSKRBI ELEKTRIčNOM ENERGIJOM

Jaka bura i na mahove olujne jačine stvara probleme u prometu.U Cetinskom kraju ceste su prohodne, ponegdje ima nanosa pijeska i kamenja, ali iznenadne probleme uvjetuju izljevi oborinskih voda posebno na relaciji Sinj-Vrlika gdje se stvara poledica zbog niskih temperatura.
Kosta Bulj iz Sinjske Nadcestarije ističe da su to najopasnije poledice koje mogu iznenaditi vozače s neugodnim posljedicama.U ovim slučajevima Grad je dužan po komunalnom zakonu sanirati takva mjesta, kažu u Nadcestariji te dodaju kako su o stanju informirani komunalni inspektori i Hrvatska uprava za ceste.

Bura pričinjava i dosta problema ekipama Hrvatske elektroprivrede. Trenutačno se se radi na saniranju dva veća kvara ističu u sinjskom HEP-u. Zbog radova na 10 kilovoltnom kabelu u Glavicama bez struje su potrošači od Glavica do Boke. Vjeruju u HEP-u kako bi kvar trebao biti popravljen do podnevnih sati.

Trenutačno područje Gale, Gljeva, Hana i Obrovca je bez električne enrgije. U HEP-u kažu da rade na popravci 35 kilovoltne stanice Sinj. Također se nadaju da će spomenuta područja dobiti struju tijekom dana. Dodajmo kako je i Otok tijekom noći bio bez električne energije.

Zbog nestanka struje područna škola u Grabu s 90-tak učenika iz prve smjene ne prisustvuje nastavi. Ravnatelj Davor Hrgović se nada kako će struja ubrzo doći kako bi se škola mogla zagrijati te primiti učenike u posljepodnevnom terminu.U slučaju današnjeg izostanka električne energije nastava će se odvijati od sutra ujutro.

O.š. BISKO DOBILA NOVI KROV I GRIJANJE

Područna škola u Bisku koja je u sastavu O.š.Trilj, kaže ravnatelj Hrgović, koja broji 18 učenika dobila je zahvaljujući županiji i sredstvima triljske škole novi krov i centralno grijanje.
U sanaciju škole utrošeno je oko 400 tisuća kuna, a učenici za savladavanje nastavnog programa zasigurno u drugom obrazovnom razdoblju imaju puno bolje i kvalitetnije uvjete .

PRIPREME DJECE DJEčJIH VRTIćA ZA POKLADNE SVEčANOSTI

Djeca vrtića Bili Cvitak s svojim tetama i ravnateljicom intenzivno se pripremaju za pokladne svečanosti.I ove godine po tradiciji djeca se uključuju u društvena zbivanja u gradu, a jedan od takvih su ističe ravnateljica Dijana župić maškare, Dječji krnjeval fest i slično.

VRIJEME

Prohladno je s tempraturom oko nula stupnjeva.U 7 sati izmjereno je minus 4. I dalje će puhati bura, na mahove i olujna.