Ponedjeljak, 24.01.2005.

OBAVIJEST IZ HAK-a

Hrvatski auto-klub upozorava vozače da su zbog snijega koji pada u većem dijelu unutrašnjosti te priobalja ograničenja u prometu. Na svim cestama u Lici i Gorskom kotaru obvezna je zimska oprema.

PRVI OVOGODIšNJI SNIJEG U CETINSKOM KRAJU

Na području Cetinskog kraja, kao i cijele Dalmatinske zagore te šire jutros je pao prvi snijeg, koji prema informacijama iz sinjske Nadcestarije nije prouzročio ozbiljnije probleme u prometu. Državne ceste su posute već od ranih jutarnjih sati, a najkritičnije je bilo prema graničnom prijelazu Kamensko. Prema brdskim selima Cetinskog kraja ima snijega i nekoliko centimetara, pa su prioriteti Gljev, Zelovo, Maovice i čačvina.
Prema posljednjim informacijama iz desete policijske postaje Sinj protekla noć kao i jutro na području Cetinskog kraja protječe mirno. Promet je slabog do srednjeg intenziteta i odvija se bez teškoća.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Gradsko poglavarstvo danas održava 87. sjednicu na kojoj će se razmatrati 10 točaka dnevnog reda. Izdvajamo: utvrđivanje prijedloga Odluke o raspisivanju javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području grada Sinja, utvrđivanje prijedloga javnih potreba u športu i kulturi za 2005 godinu, razmatranje zamolba za smanjivanje, odnosno oslobađanje plaćanja komunalnog doprinosa te ostale točke dnevnog reda.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U SINJU

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj sutra će od 9 do 13 sati provoditi drugu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija se organizira u prostorijama društva, a pristupiti mogu sve zdrave osobe od 18 do 60 godina.

STANJE NEZAPOSLENOSTI U SPLITSKO-DALMATINSKOJ žUPANIJI

Krajem prosinca na području Splitsko-dalmatinske županije registrirano je 41.697 nezaposlenih osoba, a pretpostavka je da će do proljeća taj broj i rasti. Najviše nezaposlenih je u Splitu, a slijede Kaštela, Imotski, Sinj i Trogir. Od ukupnog broja nezaposlenih, žene čine 61,7%.

LOKALNI IZBORI 15. SVIBNJA

Vodstvo HDZ-a odlučilo je da se lokalni izbori ove godine održe u zakonskom roku, treće nedjelje u petom mjesecu, dakle 15. svibnja.

SPORT

U posljednjem susretu 11. kola košarkaške lige Ožujsko, košarkaši Alkara na gostovanju u Zagrebu ubilježili su pobjedu od 76:73 nad Dubravom.

Na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Tunisu hrvatska reprezentacija jučer je pobijedila Argentinu 36:23. Danas u 2. kolu hrvatski rukometaši igraju s Japanom. Susret počinje u 18.15 uz izravan prijenos na drugom programu HTV-a.

VRIJEME

Očekuje se uglavnom oblačno uz mogućnost kiše ili slabog snijega. Vjetar slab do umjeren sjeverni. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se od 3 do 10 Celzijevih stupnjeva.