Vojvoda Ante Vučić odredio alkare kopljanike za 302. Alku


Alkarski vojvoda Ante Vučić danas je na sinjskom Hipodromu odredio alkare kopljanike i pratitelje barjaka za 302. Sinjsku alku.
Prvi dio priprema u Sinjskom polju je odrađen, a danas je krenuo prvi dan priprema na Alkarskom trkalištu. Prije polaska na trkalište, alkari, članovi Uprave i Nadzornog odbora  Viteškog alkarskog društva te Časnog suda okupili su se na Hipodromu, gdje je vojvoda Ante Vučić obznanio svoju odluku o tome tko će biti alkari kopljanici, a tko u pratnji barjaka.
Za slavodobitnika 302. Sinjske alke nadmetat će se 17 alkara kopljanika: alaj-čauš Ivica Filipović Grčić, zamjenik alaj-čauša Mario Šušnjara, Kristijan Bikić, Jure Domazet Lošo, Alen Filipović Grčić, Denis Gugić, Andrija Hrgović, Dušan Ivandić, Frano Ivković, Nenad Marić, Alen Poljak, Tino Radanović, Ante Runje, Petar Tomašević, Ante Zorica, Ivo Zorica i debitant Frano Talaja. Alkarski barjak nosit će Hrvoje Filipović Grčić, a u njegovoj pratnji bit će Josip Čačija, Stipe Jukić, Bože Mandac, Joško Masnić, Martin Šušnjara i Marko Vrca.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

22.07.17