RASPUšTEN SINJSKI HDZ

županijski odbor HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije donio je u petak navečer odluku o raspuštanju Gradskog odbora HDZ-a Sinj. Ujedno je formirano povjerenstvo od 20 članova na čelu kojeg je Jure Bitunjac, saborski zastupnik.
U sastavu povjerenstva je svih sedam vijećnika HDZ-a u Gradskom vijeću Sinja, a među njima su, uz ostale, bivši predsjednik HDZ-a Dinko Franchini te Mate Jukić, bivši gradonačelnik.
-U okviru naših redovnih aktivnosti u petak navečer raspustili smo Gradski odbor HDZ-a, jer smo procijenili da stanje u sinjskom odboru nije dobro i da može i treba biti bolje-kaže živko Nenadić, predsjednik žO HDZ-a.
Bitunjac ističe kako je u povjerenstvu polovica članova bivšega Gradskog odbora pa se zapravo radi o rekonstrukciji. On najavljuje da će, pripremajući održavanje izborne skupštine za novi saziv Gradskog odbora, otvoriti HDZ u Sinju mladima, ali i starim članovima, te da će aktivirati organizacije mladeži i formirati ogranak žena Katarina Zrinski. Svi oni su, kaže Bitunjac, potrebni stranci i za sve ima mjesta.
Najnezadovoljniji raspuštanjem Gradskog odbora HDZ-a Sinj svakako je njegov čelnik Damir Talaja.
-Razočaran sam načinom kako sam informiran o raspuštanju našega GO. To sam saznao putem valova Radio Sinja, na kojemu su o donošenju takve odluke govorili Jure Bitunjac i živko Nenadić. Ni o čemu službeno nsam izviješćen niti sam dobio bilo kakavu pisanu obavijest - kaže Talaja.
Osim Gradskog odbora u Sinju županijski odbor još je raspustio općinske odbore HDZ-a u šestanovcu i Postirama.
IZVOR: SLOBODNA DALMACIJA

14.01.06