KONFERENCIJA ZA NOVINARE HDZ-a I HKDU-a

Sinjski HDZ i HKDU održali su prvu ovogodišnju konferenciju za novinare. Domaćin ispred Gradskog odbora HDZ-a bio je predsjednik Damir Talaja. Kako su i najavili teme su su bile Gradski proračun, programi izgradnje objekata komunalne infrastrukture za dvogodišnje razdoblje te osvrt na rad koalicije Preporod.
Damir Talaja govorio je općenito o proračunu istaknuo je kako je napravljen stihijski i bez znanja i odgovornosti. Rashodi od poslovanja, istakao je, veći su od prihoda za čak 2 milijuna i 391 tisuću kuna.U HDZ-u drže da je proračun neostvariv. Gradski vijećnik i predsjednik sinjske podružnice HKDU-a istaknuo je kako je trenutna vlast koalicije Preporod u proteklom razdoblju bezlična i nemoćna, ono što je ostvarila je političko zapošljavanje koalicijskih partnera, a na taj način - mišljenja je Nasić partneri u koaliciji ruše autorit gradonačelnika.
Profesor Duvnjak osvrnuo se na neizostavno ulaganje u znanje, školstvo, povećanje visine i broja studentskih stipendija. Slabim ulaganjem u znanje, ističe prof Duvnjak, nema predispozicija za kvalitetnim kadrovima i razvitkom Sinjskoga kraja.


12.01.06