Srijeda, 23.12.2009.

Braniteljska zadruga Patriot, županijska Udruga maloljetnih branitelja Domovinskog rata i Udruga branitelja liječenjih od PTSP-a Splitsko – dalmatinske županije prigodnim poklonima daruju djecu

Braniteljska zadruga Patriot, županijska Udruga maloljetnih branitelja Domovinskog rata i Udruga branitelja liječenjih od PTSP-a Splitsko – dalmatinske županije prigodnim poklonima daruju djecu vrtića u Cetinskom kraju te štićenike sinjskog odjeljenja Centra Juraj Bonaći. Akcija će trajati nekoliko dana.

Sport

U Sinju i Trilju večeras će se igrati malonogometni turniri.
Prva utakmica u Trilju počet će u 18,30 kada će se sastati Vrlika i Torcida Grab, u 19,30 sati igraju NK Komerc i Konjskom, a završnu utakmicu večeras od 20,30 sati igraju NK Košute F1 i ekipa Vojnića. Nakon dvodnevne pauze turnir će se nastaviti u subotu.

Utakmice turnira u Sinju počinju u 19 sati kada će se sastati Opća opasnost i pekara Šaribok. ŠD Branitelj i CB Peškarija igraju u 19,50 sati, a posljednja utakmica igra se u 20,40 sati između Brnaške Dice i MNK Gljev.

Posljednji je dan nastave prvog polugodišta u osnovnim i srednjim školama

Posljednji je dan nastave prvog polugodišta u osnovnim i srednjim školama. Većina škola radi skraćeno. Učenici će zimski odmor koristiti do 8. siječnja 2010. godine. Sljedeći školski praznici–proljetni, prema školskom kalendaru su od 1. do 9. travnja.

“Događaji u Betlehemu–žive jaslice”

Članovi Dramske udruge “Most” iz Trilja i građani večeras, 23. prosinca, će prirediti igrokaz “Događaji u Betlehemu–žive jaslice”, u Gradskom parku. Igrokaz će prikazati događaje anđelova navještenja Mariji, Josipova i Marijina traženja mjesta za prenoćište, njihov dolazak u štalicu, anđelovo navještenje Isusova rođenja, dolazak pastira i mudraca k Isusu. Uz glumce amatere u igrokazu će nastupiti i domaće životinje. Program će početi u 17,00 sati.

Božićno–novogodišnji koncert klape Sinj

Klapa Sinj danas, 23. prosinca, će u gradskom kinu održati tradicionalni Božićno–novogodišnji koncert na kojem će nastupiti i njihove gošće–ženska klapa Neverin iz Kaštela. Početak koncerta je u 20,00 sati, a karte se, po cijeni od 25 kuna, prodaju u knjižarama Duga i Axel, te prije koncerta na blagajni kina.

Obavijest

U Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske obavlja se božićna ispovjed, od 6,30 do 12,00 te od 16,00 do 18,30 sati. Poslijepodne je ispovijed za mlade do 20 sati. Na Božić ispovjedi neće biti

Božićni tulum studenata Cetinske krajine

Božićni tulum studenata Cetinske krajine održat će se večeras, 23. prosinca, u cafe baru Gajo, s početkom u 21 sat. Ulaznice će se prodavati na ulazu u cafe bar po cijeni od 10,00 kuna a prihod od prodaje je namijenjen za pomoć Mariju Efendiću. Osim studenata, članova Udruge, na tulum su pozvani i srednjoškolci koji se žele upoznati s radom Udruge ili postati njeni članovi.

Obavijest

Izvještajna godišnja skupština Športskog ribolovnog društva "Cetina" Sinj održat će se, 23. prosinca, u 17,30 u motelu Matanovi dvori u Glavicama. Na Dnevnom redu je 10 točaka, od kojih izdvajamo Plan i program rada za 2010. godinu, financijski plan za isto razdoblje te uvjete ribolova u idućoj godini. Članovi Društva na Skupštinu trebaju ponijeti ribolovnu dozvolu kao dokaz članstva u Udruzi.

Obavijest

Na cestama u Cetinskom kraju postoji mogućnost odrona kamenja, osobito prema Vrlici, Kamenskom i na cesti Trilj–Bisko. Vozači se upozoravaju da pripaze u usjecima i na mjessta gdje postoji mogućnost odrona.                                                     
Zbog boljeg protoka prometa državnom cestom D 1 u Sinju ne rade semafori. Gori samo žuto treptavo svjetlo. Vozači se upozoravaju na se pridržavaju prometnih propisa.

Stanje na cestama

U većem dijelu zemlje kolnici su mokri i skliski. Opreznije treba voziti zbog vode na kolniku i mogućih odrona zemlje i kamenja.
Magla smanjuje vidljivost mjestimice kroz Gorski kotar, a posebice na autocesti A 6 Rijeka-Zagreb od Kikovice do tunela Tuhobić. Jak vjetra povremeno puše na autocesti A 1 između Bosiljeva i tunela Mala Kapela.

Zbog zimskih je uvjeta zabranjen promet kamionima s prikolicama i tegljačima s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu u Lici na državnoj cesti
D 42 Saborsko- Poljanak-Selište. ...