Nedjelja, 23.12.2007.

čESTIT BOžIć I SRETNA NOVA 2008. GODINA!


IZVOR:http://www.volim-losinj.org

USUSRET BOžIćU - RASPORED DOGAđANJA24. prosinca (ponedjeljak) - Polnoćka (24 sata)
25. prosinca (utorak) - BOžIć - ROđENJE GOSPODINOVO
26. prosinca (sv. Stjepan) - Božićna predstava Dječjeg zbora (18 sati)
Početak blagoslova obitelji (od 14 sati)
30. prosinca (nedjelja) - Svetkovina Svete Obitelji
31. prosinca (ponedjak) - Misa zahvalnica - Stara Godina (10 sati)
1. siječnja (utorak) - Svetkovina sv. Bogorodice - Nova Godina (10 sati)
2. siječnja (srijeda) - Nastavak blagoslova obitelji
6. siječnja (nedjelja) - Svetkovina Bogojavljenja
13. siječnja (nedjelja) - Krštenje Isusovo - završetak božićnog vremena!
IZVOR:http://www.gospa-sinjska.htnet.hr

ISPRIKA

Ispričavamo se cijenjenim posjetiteljim naših stranica zbog problema prilom otvaranja pojedinih dijelova. Problem je bio na glavnom serveru i tijekom današnjeg dana je otklonjen.

Proračuni: Vrlika 14, Hrvace 13, Otok devet milijuna kuna...Kako završava 2007. godina, tako se kao na traci održavaju sjednice
oćinskih i gradskih vijeća. Na području Cetinske krajine danas su održane tri sjednice, o proračunskim sredstvima raspravljalo se u Vrlici, Hrvacama i Dicmu.

Najsjeverniji cetinski grad Vrlika za 2008. godinu planira utrošiti 14 milijuna i 750 tisuća kuna, Hrvace vjeruju kako će svoje projekte i potrebe moći realizirati sa 13 milijuna i 290 tisuća kuna. U Općini Otok vijećnici su izglasali proračun u iznosu od 9 miljuna i 335 tisuća kuna, kojima će raditi i dalje na cjelovitom razvoju otočkog kraja.

Međutim, još uvijek se ne zna što će biti sa sinjskim proračunom, jer na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća nije prošao, jer ga nisu podržali članovi HNS-a koji participiraju u vlasti.
IZVOR: www-glasdalmacije.com

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Sinjsko Gradsko poglavarstvo na jučer održanoj sjednici utvrdilo je
Prijedlog Odluke o privremenom financiranju poslova, funkcija i programa tijela i drugih korisnika proračuna Grada Sinja u prvom tromjesečju iduće godine. Do donošenja proračuna za 2008. godinu poglavarstvo bi trebalo raspolagati sa 75 milijuna kuna.
Poglavarstvo je prihvatilo i Prijedlog Povjerenstva za kreditiranje poduzetničkih projekata poduzetnika početnika iz Programa poticanja i promicanja poduzetništva početnika u Sinju za 2007. godinu. Prema tom Prijedlogu kredite bi trebalo dobiti šest obrtnika, u ukupnom iznosu od milijun i 100 tisuća kuna. Usvojen je i Prijedlog Zaključka o prihvaćanju ponude za rekonstrukciju stambene prizemnice podno tvrđave Grad u sklopu projekta obnove Gradske tvrđave.
Za obnovu je potrebno oko 370 tisuća kuna. Namjera je istu privesti informativno - muzealnoj djelatnosti. U kući bi se postavljale povremene izložbe, prodavao promotivni materijal i literatura tematski vezana za Sinj i tvrđavu, te vršio nadzor nad posjetama.

HUMANITARNA AKCIJA

članovi Udruge Studenti Cetinske krajine danas su na sinjskoj pijaci ispred Crkve čudotvorne Gospe Sinjske prodavali majice i privjeske sa simbolima Udruge. Svi prihodi od prodaje namijenjeni su kupnji nastavnog materijala za sinjsko odjeljenje Centra Juraj Bonaći.

KRONIKA 92

Na području Sinja i Dicma jučer poslijepodne izbila su tri požara. Oko 13,25 sati u Karakašici, zaseok čovo došlo je do požara na pojati, koja je u cijelosti izgorjela. Vatrogasci su požar ugasili u 14,30 sati, te su spriječili njegovo širenje na stambene kuće, koje su od mjesta izbijanja požara udaljene 10 - tak metara.
U Dicmu, u zaseoku Radanović u 15,15 sati izbio je požar na pojati. Vatrogasci su na terenu.
Na radošiću je oko 15,30 sati izbio požar u kojem je opožaren oko hektar trave.

SPORTGlavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić, gradonačelnik Sinja Nikola Tomašević i predsjednik NK Glavice Ante Jenjić, jučer su u Glavicama svečano otvorili malonogometni teren s umjetnom travom. Osim NK Glavice teren će služiti i učenicima Područne Osnovne škole Ivana Lovrića.