Petak, 23.11.2012.

Sinj: Međunarodni Dan borbe protiv nasilja nad ženama

U subotu 24.11.2012.g. Udruga Srma obilježava Međunarodni Dan borbe protiv nasilja nad ženama 25.11.
Na središnjem gradskom trgu u Sinju u vremenu od 10-12 sati volonterke Srme će postaviti instalaciju u javnom prostoru pod nazivom "Arijadnina crvena nit spasa za izlaz iz nasilja" kojom će se građani informirati o stanju nasilja u svijetu.
Posebnu zanimljivost čine podaci Policijske stanice Sinj o nasilju u obitelji na području Cetinske krajine prema kojima su i dalje polovica žrtava nasilja u obitelji žene, a bilježi se porast broja djece žrtava nasilja u obitelji i porast prijava nasilja u obitelju u kojima su i nasilnici i žrtve muškarci.
Ova akcija provodi se 7. godinu za redom u okviru programa Udruge Srma ''Dosta je, neću nasilje!'' kojem je cilj podizanje svijesti građana o neprihvatljivosti nasilja u društvu i prevencija pojave nasilja.

Sinj: Okrugli stol o nasilju nad ženama

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, koji se obilježava u nedjelju 25. studenog, u sinjskoj Gradskoj vijećnici održat će se okrugli stol na temu 'Borba protiv nasilja u obitelji, posebno nad ženama'.

Okruglom stolu nazočit će predstavnici svih nadležnih tijela i drugih čimbenika koji sudjeluju u otkrivanju i suzbijanju nasilja te pružanju pomoći i zaštite osobama izloženim nasilju u obitelji.

Osnovni cilj ovog okruglog stola je da se o žrtvama glasno progovara, a društvo osvještava o postojanju nasilja nad ženama, te da ga društvo počinje osuđivati i postane osjetljivo na potrebe žrtava nasilja.

Okrugli stol organizira Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Grada Sinja, a počet će u 11 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinj: Okrugli stol 'Nasilje u obitelji'

Prigodom obilježavanja 25.11. - Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, GO Socijaldemokratskog foruma žena Sinj, dana 23.11.2012. godine, organizira okrugli stol na temu NASILJE U OBITELJI, kojem će nazočiti g. Maja Sporiš, pomoćnica ministrice u Ministarstvu socijalne politike i mladih.
Okrugli stol će se održati u prostorijama Gradske vijećnice u Sinju, Dragašev prolaz 10, sa početkom u 17,00 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Umirovljenici idu na 'Splitski akvarel'

Udruga umirovljenika Sinj za svoje članove organizira odlazak u Hrvatsko narodno kazalište u Split na predstavu 'Splitski akvarel' Ive Tijardovića.
Predstava će se upriličiti 10. prosinca u 19 sati i 30 minuta. Svi zainteresirani članovi mogu se prijaviti u tajništvu Udruge ili na broj 821-262.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Žižić ide na SP u Armeniju



Josip Žižić, član BK “Sinj” sutra putuje Armeniju gdje će predstavljati Hrvatsku na svjetskom juniorskom prvenstvu. Mladi boksač naporno je radio na pripremama: – Imali smo po nekoliko treninga dnevno te kvalitetne sparinge sa momcima koji su prvaci Hrvatske u svojim kategorijama.
O samom SP-u je rekao: – Nema smisla govoriti kakva će tamo biti konkurencija, no ovo je za mene veliki izazov i sretan sam što uopće idem tamo jer je već i to uspjeh. Uz malu dozu sreće sve je moguće.
Piše: Frane Šušić-Jurić
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Košute:Proslava blagdana sv. Cecilie

Povodom blagdana sv. Cecilie, zaštitnice crkvenog pjevanja, u novoosnovanoj župi Košute upriličena je svečanost.Sv. misu i klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom predvodio je prvi košućki župnik don Darijo Čorić.
Nakon završenih obreda pjevači župnog zbora zajedno sa župnikom premjestili su se u prostorije mjesne škole čijem ravnatelju ovim putem zahvaljujemo jer je dozvolio da istu koristimo za ovu prigodu. Uz zakusku i pjesmu veselje je potrajalo.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Klapa Sinj gostuje na koncertu Nenada Bacha



30. studenog u KD Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, Nenad Bach i njegovi gosti održat će humanitarni koncert za Dječji dom u Nazorovoj.

Nenad Bach je glazbenik, skladatelj, pjesnik, producent, pjevač te aktivist koji je 1984. g., iz Rijeke odeslio u New York. Bach se ponosi time da je rock glazbenik jer je po njemu to najdemokratičnija glazbena forma koja ne gleda u rasu, religiju ili boju kože, već prihvaća sve koji imaju sličan senzibilitet....