Utorak, 23.11.2010.

Obavijest

Gradonačelnik grada Trilja raspisuje javni natječaj za novčane potpore učenicima srednjih škola i studentima u školskoj godini 2010/2011. Potpore dodjeljuje Grad Trilj, a namijenjene su učenicima srednjih škola i studentima težeg materijalnog statusa - korisnicima centra za socijalnu skrbi, kao i redovnim studentima koji imaju prebivalište na područja Grada Trilja.

Sinjska Nadcestarija spremna je za zimsku službu

Sinjska Nadcestarija spremna je za zimsku službu koja je počela 15. studenoga 2010. i trajat će do 15. ožujka 2011. godine. U nadležnosti sinjskih cestara je 505 kilometara cesta na području Cetinskog kraja, koje se čiste i posipaju prema prioritetu.
U slučaju snijega ili poledice najprije se tretira 128 kilometara državnih cesta, zatim 156 kilometara županijskih a nakon njih 222 kilometra lokalnih cesta. Djelatnicima zimske službe na raspolaganju je pet velikih vozila s opremom, specijalno vozilo Unimag s opremom i izbacivačem snježnih nanosa za brdska područja, te strojevi u slučaju trećeg stupnja pripravnosti odnosno snježnih smetova: greder, rovokopač i utovarivač.
U silosima u Tijarici i Otišiću deponirano je po 150 tona soli, a na deponijima utovara u Hrvacama i Sinju osigurano je 500 tona sipine. Prema potrebi sinjska zimska služba na raspolaganju će imati i sipinu iz silosa u Križicama kojim upravlja Nadcestarija Split. Sinjski su se cestari opskrbili i s dovoljnom količinom kalcij-klorida za tzv. mokro posipanje.
Zbog smanjenja troškova Županijske ceste ove godine su ukinule 24–satna dežurstva djelatnika za vrijeme zimske službe u Nadcestarijama u Sinju i Cisti, pa će se zimskom službom koordinirati iz Splita. Nadležni kažu kako će se u slučaju većeg snijega, radi bolje koordinacije dežurstva uspostaviti i u Sinju i u Cisti.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Nezavisni vijećnik Miro Bulj održao konferenciju za novinare

Nezavisni vijećnik Miro Bulj na konferenciji za novinare kritizirao je rad Gradskoga vijeća Sinja za kojeg je kazao kako se boji njegovih konstruktivnih prijedloga.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Predsjednik UHBDDR-a Sinja Ante Smoljo odsržao konferenciju za novinare

Predsjednik UHBDDR-a Sinja Ante Smoljo na konferenciji za novinare podsjetio je javnost na inicijative ove Udruge, koje je uputila gradonačelniku i Gradskom vijeću. Riječ je o imenovanju jedne ulice u Sinju ulicom grada Vukovara i podizanju spomen obilježja poginulima Ivici Poljaku i Andriji Alčiću u Vukovaru.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U pripremi je izdavanje monografije OŠ Milana Begovića Vrlika

U pripremi je izdavanje monografije OŠ Milana Begovića Vrlika. S obzirom da nakon Domovinskog rata u školi nije pronađena nikakva dokumentacija u svezi rada škole, učitelji koji i nakon 40 godina rade u OŠ u Vrlici, odlučili su uz pomoć bivših učitelja i učenika prikupiti materijale, slike, zapise, utiske o radu škole te izdati monografiju. Stoga pozivaju sve bivše učenike i djelatnike, koji imaju bilo kakav materijal o školi, da se jave ravnateljici Dunji Turudić.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obavijest

Socijaldemokratski forum žena SDP-a Sinj organizira predavanje o edukaciji i prevenciji raka dojke s ultrazvučnim pregledom. Akcija će se održati sutra, 24. studenoga, u prostorijama sinjskog SDP-a, od 16,00 sati. Žene zainteresirane za pregled mogu se upisati pozivom na broj telefona 821 – 121, od 10,00 do 12,00 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Stanje na cestama

Mjestimice mokrih ili samo vlažnih kolnika ima u većem dijelu zemlje. Duž Jadranske (D 8) i Ličke (D 1) magistrale, te na cestama u gorju mogući su odroni zemlje i kamenja.

Zbog prometne nesreće na cesti D 60, Cista Provo-Imotski, predio Ajduci, promet ide naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednim kolničkim trakom.
Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
IZVOR. HAK