Ponedjeljak, 23.11.2009.

Obavijest iz HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima sutra, 24. studenoga, u vremenu od 09 do 13 sati bez napajanja električnom energijom bit će potrošači u naselju Peruča zaseoci Prolići i Hrgovići i Potravlje zaseoci od Kanaeta do Maljkova. U slučaju lošeg vremena radovi se odgađaju.

Skup radnika SMS-a

22 radnika SMS-a, koji su prošli tjedan dobili zaključene radne knjižice, ne mogu ostvariti pravo na naknadu za nezaposlene preko Zavoda za zapošljavanje jer im Uprava tvornice nije dostavila potvrde o isplaćenim plaćama. Radnici su se jutros okupili pred pogonom u Trilju u nadi da će dobiti potvrde o isplaćenim plaćama. S obzirom da ih je pred tvornicom dočekala samo zatvorena kapija sutra, 24. studenoga, će se ponovno okupiti. Ukoliko ne dobiju potvrde o isplaćenim plaćama slučaj će predati odvjetniku.

U Cetinskom kraju u listopadu evidentirano 3 622 nezaposlenih osoba

U Cetinskom kraju ponovno značajan porast broja nezaposlenih kojih je u listopadu evidentirano 3 622, odnosno 214 više nego mjesec ranije. U sinjskoj ispostavi zavoda za zapošljavanje prijavljeno je 2 817 osoba, što je za za čak 208 više nego mjesec dana ranije, te 466 više nego u istom mjesecu prošle godine. U triljskoj ispostavi je 805 nezaposlenih, odnosno 6 više vego predhodni mjesec.

“More je kopno”

Peticiju građanske inicijative “More je kopno” za raspisivanje referenduma o graničnom sporu sa Slovenijom na području Cetinskog kraja potpisalo je oko 1 800 osoba. Potpisi će se prikupljati i sljedećih nekoliko dana, a akciju na sinjskom području provode volonteri Udruge 4 plus.

Obavijest

Djelatnici Likomed veterine danas, 23. studenoga, su na području Općine Otok počeli s obavljanjem stambene jesenske deratizacije, koja će potrajati nekoliko dana. Dodatne informacije mogu se dobiti na broj Likomed veterine 701 – 400.

Sport

U 12. kolu 4. Hrvatske nogometne lige Glavice su odigrale 1:1 na svom terenu protiv Orkana iz Dugog Rata.

U Županijskoj ligi u Sinju remi Tekstilca s Jadranom iz Tučepa 1:1 i uvjerljiva pobjeda Čaporica-Trilj na gostovanju u Srinjinama protiv Galeba 0:6.