Petak, 23.11.2007.

Sinjsko srce kuca za HDZPredsjednik Hrvatske demokratske zajednice dr. Ivo Sanader i pobjednički tim HDZ-a u 9. Izbornoj jedinici, održali su u četvrtak, 22. studenoga 2007. predizborni skup stranke na središnjem trgu u Sinju gdje se okupilo više od četiri tisuće građana i pristaša HDZ-a iz Sinja i Cetinske krajine.

'Politika postoji da rješava probleme ljudi, da stvara uvjete za bolji život u Hrvatskoj', naglasio je dr. Ivo Sanader istaknuvši za primjer kako je unazad četiri godine u Hrvatskoj otvoreno 129 tisuća novih radnih mjesta što nijednoj Vladi prije ove nije uspjelo, te izgrađeno 435 kilometara autocesta što je pak dvostruko više negoli je izgradila prethodna koalicijska Vlada.

No danas mi ne tražimo Vaš glas zbog svega što smo ostvarili, to je bila i naša obveza, danas tražimo glas za novi mandat, za nove četiri godine za koje smo pripremili program 'Za još bolju Hrvatsku'. Taj program je jasan i konkretan, za dobrobit svih hrvatskih građana, a glas za HDZ je glas za jasnu politiku. Politiku koja će jačati standard hrvatskih građana, a neće im nametati nove poreze na imovinu, štednju i zaradu na dionicama kao što predlaže SDP.

Pozdravljen od brojnih građana gromoglasnim pljeskom i skandiranjem, pobjednički tim 9. Izborne jedinice i predsjednik HDZ-a dr. Ivo Sanader otišli su iz Sinja na veliki završni predizborni skup HDZ-a u 'najlipšem gradu na svitu - Splitu'.
IZVOR: www.hdz.hr

650. OBLJETNICA SPOMENA FRANJEVAčKOG SAMOSTANA U SINJU

U subotu se obilježava 650. obljetnica Franjevačkog samostana u Sinju. Franjevci su prije 50 godina proslavili 600. obljetnicu i tada istaknuli: "čuvamo korijene, rod i ispunjavamo živote i zavjete svojih pređa!" Isti zavjet sinjski franjevci obnavljaju i danas, te će se u subotu, u velikoj dvorani Franjevačkog samostana s početkom u 9,00 sati održati prigodni program. Sveta misa, koju će predvoditi provincijal fra željko Tolić počet će u 12,00 sati.

BLAGDAN SVETE KATE

Povodom blagdana Svete Kate, zaštitnice naselja Lučane, koja se slavi u nedjelju, u mjesnoj crkvi jučer je počela trodnevnica koju će danas predvoditi fra Blaž Toplak, a u subotu župnik župe Gospe Sinjske fra Nikica Ajdučić. Svečano misno slavlje u nedjelju u 10 i 30 , predvodit će i propovijedati prof. fra Bruno Pezo.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U SINJU

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj danas organizira akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija će se održati u prostorijama Društva od 9 do 13 sati. Organizatori pozivaju sve zdrave osobe od 18 do 65 godina života da daruju krv za potrebe Transfuzijskog odjela KBC-a Split.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras se prikazuje američka akcijska komedija Gas do daske 3. U glavnim ulogama Jackie Chan i Chris Tucker. Gas do daske 3 je nastavak uspješnog serijala, koji je s prva dva filma širom svijeta zaradio gotovo 600 milijuna dolara. Prvi film bio je smješten u Los Angeles, drugi u Hong Kong, a u trećem nastavku glavni junaci odlaze u Pariz. Film se prikazuje u dva termina: u 18,00 i u 19,30 sati.

SPORT

Alkar s novim trenerom Davorom Vučkovićem kreće po prvu pobjedu. Sutra, s početkom u 19,30 sati, u Sinju se sastaju Alkar i Kvarner iz Rijeke.

Dugo očekivani derbi ovog dijela prvenstva 3.HNL - jug, između Hrvaca i Junaka igra se sutra,s početkom u 13 i 30. Uz ovaj susret idu i dvije obavijesti:
-Zbog velikog interesa organizator je ulaznice pustio u predprodaju, pa se iste mogu kupiti u prostorijama općine Hrvace,u vremenu od 10 do 14 sati i u CB Dovita u Sinju,od 06 do 22 sata.
-Navijači Junaka organiziraju zajednički odlazak na utakmicu. Polazak je u 12,30 sati sa gradskog stadiona i to s vlastitim automobilima.

Sutra su na rasporedu i rukometni drugoligaški susreti:
U Solinu se sastaju Solin i Cetinka, dok Kamičak gostuje u Metkoviću protiv ekipe Metković 1963.
U susretima rukometašica Sinj gostuje u Makarskoj, a Cetina u Sinju dočekuje ekipu Ploča.

Odgođeni kros učenika osnovnih i srednjih škola županija Splitsko dalmatinske na sinjskom Hipodromu održat će se sutra s početkom u 9,45. Kros organizira športska zajednica Grada Sinja.ž

šRD Cetina iz Sinja, sutra vrši poribljavanje Cetine, Rude, Graba i pritoka, kao i glavni kanal s potočnom pastrvom dužine 15 do 20 cm, sveukupne težine oko 300 kilograma.

Danas, s početkom u 18,00 sati u triljskoj kuglani igra se susret druge kuglačke lige između Sinja i Hrvatskih Vitezova.

KRONIKA 92

I PP, PP SINJ, 22.11.2007.g. tijekom jutra u na stepeništu stambene zgrade šezdesetsedmogodišnjak je tjelesno napao svoju bivšu šezdesetogodišnju suprugu zadavši joj udarac bokserom u glavu. Oštećenoj su na HKP KBC Split konstatirane TTO te je zadržana na Odjelu intenzivne neurokirurgije. Van životne opasnosti je. šezdesetsedmogodišnjak je od strane policijskih službenika pronađen na području PP Sinj. Priveden je na kriminalističku obradu u I PP te je obrada nad njim u tijeku.
IZVOR: PU SD