Srijeda, 23.11.2005.

BLAGDAN SV. CECILIJE

Jučerašnji blagdan Svete Cecilije svečano su obilježili župni zbor našeg svetišta i članovi Gradske limene glazbe. Zbor je po završetku mise pjevao prigodne pjesme a sinjski glazari na Pijaci izveli koncertni marš nastup.
Iz Gradske glazbe najavljuju prigodni koncert povodom Božića i Nove godine koji će se održati u Gradskom kinu negdje iza 22 prosinca.

KONVENCIJA SINJSKOG SDP-a 2. PROSINCA

Kako nam je potvrdila, jedan od vjerojatnih kandidatkinja za čelnog čovjeka sinjskog SDP-a, Nataša Poparić nova konvencija stranke održat će se 2. prosinca. Ističe kako njena kandidatura ovisi o odluci Gradskog odbora koji će se sastati sutra navečer.

Još uvijek aktualni predsjednik sinjskog SDP-a Velibor Milošević nije potvrdio ali ni demantirao svoju kandidaturu za predsjednika. Ističe kako je to dogovor vrha stranke da se s informacijama za javnost ne izlazi do završetka konvencije.
Nije mogao sa sigurnošću potvrditi hoće li sutrašnja sjednica Gradskog odbora iskristalizirati nova ili stara imena za predsjednika sinjske podružnice.
Dodao je kako su današnji natpisi dopisnika Slobodne Dalmacije čista nebuloza i izmišljotine autora teksta.

BLAGDAN SV. KATE

Blagan Svete Kate ili Katarine Aleksandrijske obilježava se u petak 25. studenog. Osobito svečano za blagdan pripremaju se župljani Lučana koje poslužuje Fra Luka Banić. Ovo je jedan od najstarijih crkvi na ovim prostorima koja doživljava obnovu u svom cijelom izdanju.
Duhovna priprava počinje u četvrtak trodnevnicom koju će predvoditi i propovijedati fr Joško Kodžoman profesor njemačkog jezika na franjevačkoj Klasičnoj gimanziji u Sinju. Središnje misno slavlje kao vanjska svečanost obilježavanja Svete Kate bit će u nedjelju uz procesiju, Svetu misu i posvetu novog oltara. Slavlje će predvoditi i propovijedati Splitsko- makarski nadbiskup monsinjor Marin Barišić.

OBAVIJEST IZ SINJSKOG POGONA HEP-a

Iz sinjskog pogona HEP-a potvrđuju kako su za sutra odgođeni radovi na području Jabuke, čačvine i Velića te zbog toga i nije došlo do iskapčanja iz elektroenergetskog sustava ovih mjesta.

OBAVIJEST IZ GRADSKOG CENTRA 112

Iz Gradskog centra 112 u Sinju napominju kako će, 25. studenog, u petak u vremenu od 9-14 sati postrojba Hrvatske vojske provoditi bojna gadjanja ciljeva na zemlji iz lako topničkog oružja PZO na vježbalištu Veliko suho polje.
Iz Centra mole pučanstvo da se u tom vremenu ne nalaze na navedenom produčju.

VRIJEME

Temperature zraka je bila u 7 sati samo 3 stupnja Celzijeva. Meteorolozi najavljuju i mogućnost snijega koji već pada u unutrašnjosti Hrvatske. Temperatura zraka između 3-5 stupnjeva Celzijevih.