Petak, 23.10.2009.

Sve veći broj je oboljelih od gripe u Hrvatskoj

Sve veći broj je oboljelih od gripe u Hrvatskoj. U Splitu ih je više od stotinu, a novi slučajevi zabilježeni su  u Zagrebu. I na sinjskom  području  bilo je oboljelih maturanata koji pohađaju školu u Splitu. Epidemiolog nastavnog zavoda za javno zdravstvo  dr. Jakov Kuljiš kaže kako su pojedinačni slučajavi  sinjskih maturanata  zabilježeni u rujnu nakon povratka sa maturalnog putovanja iz Španjolske. Novih informacija o zaraženima svinjskom gripom na našem području za sada  nema. Dr. Kuljiš kaže kako se ova gripa uglavnom može liječiti u kućnim uvjetima, no bolesnici sa kroničnim bolestima trebali bi se na pojavu simptoma odmah javiti svom izabranom liječniku.

Obavijest

Prema Uredbi o računanju vremena u 2009. godini ljetno računanje vremena završava u nedjelju 25. listopada u 3 sata. Pomicanjem za jedan sat unatrag, vrijeme u 3 sata računat će se kao 2 sata, priopćeno je iz Državnog zavoda za mjeriteljstvo.

31. listopada predsjednik RH Stjepan Mesić u posjetu Sinju

Iz Ureda predsjednika RH Stjepana Mesića potvrđeno kako će predsjednik Republike Hrvatske posjetiti Sinj 31. listopada. Toga bi dana predsjednik Mesić trebao otkriti spomen ploču sinjskom partizanu i logorašu Anti Bakotiću Baki. Spomen ploča bit će postavljena na pročelju rodne kuće Ante Bakotića na dnu Pijace, na križanju Trga kralja Tomislava i Ulice Put peškarije. Poziv predsjedniku Mesiću uputili su Savez antifašističkih boraca i antifašista Cetinske krajine i Grad Sinj. Pozivnice su upućene i predstavnicima Spomen-područja Jasenovac, prof. dr. Ivo Goldstein, te velikom broju veleposlanika u Hrvatskoj među kojima i veleposlaniku Izraela.

Obavijest

Na sinoć održanoj redovitoj izbornoj skupštini Ogranka Matice hrvatske u Sinju, ponovno je za predsjednika jednoglasno izabran fra. Mirko Marić. Odlukom skupštinara za dopredsjednika je izabran dr.Neven Strukan, za tajnicu Milica Dalbelo, a još su izabrani članovi  predsjedništva i Nadzornog odbora.

Izbor za ravnatelje škola

U tijeku su izbori za većinu ravnatelje škola na području Cetinskog kraja. Prema informaciji koju smo dobili iz Ureda državne uprave u Sinju,za sada je u ovaj ured pristigao jedan službeni zapisnik o izboru, i to iz Dicma, gdje je jednoglasno ponovno za ravnatelja ŠO Ante Starčevića izabran od strane školskog odbora izabran Boris Bošković.

"Večer šansone" u Trilju

U triljskoj kino dvorani večeras će se održati večer šansone na kojoj će se publici predstaviti pjevač, skladatelj i književnik Srđan Depolo iz Rijeke. Početak je u 20,00 sati.

Obavijest

Inicijativni odbor KUD Vrilo iz Obrovca večeras će održati izbornu skupštinu u prostorijama škole na Hanu, s početkom u 18,00 sati.

Sport

Sinoć je održana izborna skupština Rukometnog kluba Kamičak. Za novog predsjednika umjesto dosadašnjeg Damira Tomaševića izabran je Dražan Šabić.
U susretu desetog kola 2. HNL nogometaši Junaka sutra, 24. listopada, gostuju u Kostreni gdje im je domaćin Pomorac.
Hrvace će na svom travnjaku dočekati Jadrana iz Ploča u 11. kolu 3. HNL jug, a domaćin je i Dugopolje koje će ugostiti Primorca 1929.
Derbi kola 4. HNL igra se u nedjelju u Glavicama gdje igraju Glavice i OSK.
U susretima 3. kola A2 košarkaške lige Alkar od 19 ,30 sati sutra, 24. listopada, dočekuje ekipu Omiša, a triljska Cetina igra u gostima protiv Šibenke 4.
Rukometaši Pršuti Voštane iz Trilja u natjecanju prve Dukat lige gostuju u Velikoj Gorici. Rukometaši Kamička gostuju kod Dubrovnika 1974., dok vodeće na ljestvici druge lige ŽRK Sinj sutra od 16,30 sati dočekuje ekipu Knina.