Četvrtak, 23.10.2008.

15 RADNICA "DALMATINKE NOVE" PROTIV ODGODE PRIMJENE SPORAZUMA O ZBRINJAVANJU VIšKA RADNIKA15 radnica Dalmatinke Nove koje imaju po 30 godina radnog staža potpisale su zahtjev protiv odgode primjene Sporazuma o zbrinjavanju viška radnika, koje su uime radnika od Zavoda za zapošljavanje zatražila dva sindikata koji djeluju u tvornici. Prema riječima predsjednice Nezavisnog sindikata Dalmatinke Nove Ive Radonje Uprava je prisilila radnice da potpišu taj zahtjev kako bi ih razjedinili u njihovoj jedinstvenoj borbi za ostvarenje realnih otpremnina.Kontaktirali smo i vlasnika tvornice Gianfranca Ladinija koji je istaknuo kako su zahtjev protiv odgode primjene Sporazuma radnice potpisale i dostavile samoincijativno Upravi tvornice.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJADanas, 23. listopada, s početkom u 13. sati u Gradskoj vijećnici Grada Sinja održat će se 31. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja. Za ovu sjednicu predviđeno je sedam točaka dnevnog reda. Između ostalog raspravljat će se o izvješćima rada udruga i gradskih društava, te o prijedlogu projekata Grada Sinja za koje se očekuje financijska potpora iz državnog i županijskog proračuna u 2008.godini. Također na sjednici Vijeće biti će i prijedlog za razriješenje s dužnosti Predsjednika Gradskog Vijeća Miloša Balića.

OBAVIJEST

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Sinj obavještava potencijalne korisnike Fonda za stipendiranje djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, da je u tijeku natječaj za dodjelu stipendija. Stipendije se dodjeljuju za redovito srednjoškolsko, sveučilišno i stručno studiranje. Sve informacije, kao i zahtjevi, mogu se dobiti u tajništvu sinjskih srednjih škola. Rok za podnošenje zahtjeva je 11. studenoga 2008.

OBAVIJEST

Udruga bivših zatočenika srpskih koncentracijskih logora, podružnica Sinj, poziva svoje članove na sastanak koji će se održati u petak, u prostorijama Udruge na Trgu dr. Franje Tuđmana. Sastanak je organiziran radi dogovora o sudjelovanju na snimanju dokumentarne emisije HTV-a o stradalnicima Domovinskog rata, čije snimanje počinje u ponedjeljak, u prostorijama Udruge u Splitu. Sastanak će početi u 17 sati.

"žENIKOVI JADI" U GRADSKOM KINU

Glumci zagrebačkog kazališta Pozor sutra, 24. listopada, će u sinjskom kinu, u 20,00 sati izvesti komediju "ženikovi jadi". Predstava je temeljena na nekoliko humoreski Antuna Pavloviča čehova i jednoj od najpoznatijih jednočinki "Prosidba". Uloge tumače Ksenija Pajić, Zijad Gračić, Dušan Gojić i Mladen čutura. Ulaznice se u predprodaji mogu nabaviti u knjižarama Duga i Axel.

SPORT

U prvom kolu županijskog rukometnog kupa sinoć su rukometaši Kamička u svojoj dvorani pobjiedili Hrvatskog Dragovoljca 28-24.