Utorak, 23.10.2007.

ZAVRšENO DRUžENJE STUDENATA CETINSKE KRAJINE

U nedjelju 21. listopada završilo je trodnevno druženje cetinskih studenata sa zadarskog, splitskog i zagrebačkog sveučilišta. Ovo trodnevno druženje organizirano je povodom početka nove akademske godine te povodom drugog rođendana udruge "Studenti Cetinske krajine"( 22.listopada 2005. godine) Kroz ova tri dana u organizaciji udruge "Studenti Cetinske krajine" održano je niz zanimljivih događaja između kojih izdvajamo brucšijadu studenata Cetinske krajine koja se održala u petak 19.listopada 2007. godine u klubu Roko&Akademija a otpočela je foto izložbom s motivima Cetinske krajine. Na brucošijadi je prisustvovalo gotovo tisuću naših studenata i njihovih gostiju iz svih djelova Hrvatske.
U subotu su cetinski studenti posjetili Hrvatski sabor i razgledali znamenitosti grada Zagreba. Također u subotu 20. listopada održana je sveta misa u crkvi Majke Božje Lurdske za cetinske studente povodom početka nove akademske godine na kojoj se okupilo dvjestotinjak cetinskih studenata, svetu misu je predvodio gvardijan samostana čudotvorne Gospe Sinjske fra Bože Vuleta koji je obradovao sve studente svojim dolaskom u Zagreb. Poslije svete mise studenti su se nastavili družiti u dvorani franjevačkog samostana uz domaći sir, pršut i uštipke a zabavljala ih je klapa Fjabula. Nadamo se da će druženje Cetinskih studenata sa svih hrvatskih sveučilišta postati tradicionalno.

U subotu 27. listopada 2007. godine održati će se redovna izborno-izvještajna skupština udruge "Studenti Cetinske krajine".

IZBORNA SKUPšTINA SINJSKOG HDZ-a

Gradska organizacija sinjskog HDZ-a danas će u gradskom kinu s početkom u 17 sati održati izvanredne unutarstranačke izbore stranke. Podsjetimo već gotovo 20 mjeseci u Sinju djeluje privremena gradska organizacija na čijem čelu je povjerenik Jure Bitunjac. Iako se u medijima nagađalo kako su mogući kandidati za predsjednika stranke uz Bitunjca bili dr. Stipe Jukić, Stipe župić i Darko Bilandžić, današnji novi broj Slobodne Dalmacije u tekstu Tonija Paštara donosi samo jedno ime i to dr. Stipe Jukića predsjednika VAD Sinj.