Ponedjeljak, 23.09.2013.

Šest stranih novinara, predvođeni Ashley Colburn posjetili Sinj

U Sinju je proteklog vikenda boravila ekipa stranih novinara koja snima novi turistički serijal ''Discover Croatia''.
Šest stranih novinara, Finkinja Violetta Teetor, Brazilac Mario Caparica Carlos, Amerikanci Florence i Mike Lince, Španjolka Anna Carrasco te Ashley Colburn, koja je ujedno i voditeljica serijala,  na putovanju kroz Hrvatsku pišu svoje blogove. Novinari su se potaknuti željom za putovanjima samostalno javili za sudjelovanje u projektu, svima je strast zajednička ljubav prema putovanju i činjenica da još uvijek nisu posjetili Hrvatsku, osim Ashley.  Ashley Colbrun dobitnica je nagrade Emmy za svoju reportažu iz Hrvatske "WOW Croatia" snimljenu 2011. godine.
Na našem području novinari su, uz pratnju stručnog vodiča, posjetili Stari grad, Kamičak, Svetište Čudotvorne Gospe Sinjske, šetalište A. Stepinca, Alkarsko trkalište i izvor Kosinac. Zasladili su se uštipcima, a PKD Gaj Laberije uveličala je nadgrobnu stelu Gaj Laberije rimskom stražom. Impresionirani su bili kanu safarijem na rijeci Cetini koju je organizirala udruga Carpe diem.
U  konobi Potkova novinari su sami pripremali arambaše pod budnim okom šefice kuhinje. Sudionici Studentske alke pokazali su novinarima kako se gađa alka, nakon čega su novinari i sami pokušali te zaključili da je za to potrebna velika vještina.  Jedino su nam u toj cijeloj priči nedostajali konji pa je posjet završen na sinjskom hipodromu.

Produkciju ovog projekta u cijelosti potpisuju Dhar media i TouristarTV, a serijal o Hrvatskoj bit će prikazan na web stranici Touristar TV-a u siječnju 2014. godine.
Više o projektu pročitajte na www.touristar.tv

IZVOR: TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA SINJA

Otkriven spomenik civilnim žrtvama Drugog svjetskog rataUz trasu nekadašnje željeznice na Kukuzovcu jučer je otkriveno i blagoslovljeno spomen-obilježje za 67 nevinih civilnih žrtava koje su prije 70 godina, točnije 24. rujna 1943. pobili pripadnici 7. SS divizije Prinz Eugen. Spomen obilježje otkrili su župan splitsko-dalmatinski Zlatko Ževrnja i zamjenik veleposlanika Njemačke Valentin Gesecher. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Poziv osobama s invaliditetom

Pozivaju se osobe s invaliditetom s područja grada Sinja i okolice da se obrate pravobraniteljici za osobe s invaliditetom radi savjetovanja ili podnošenja tužbe ukoliko smatraju da im je povrijeđeno neko od prava s osnove invaliditeta.
Pritužbe osoba s invaliditetom zaprimat će zamjenik pravobraniteljice Boris-Jakov Geričić i savjetnice pravobraniteljice Vesna Mužina i Sunčica Pivčević Grbavac u Sinju u četvrtak, 26. rujna u vremenu od 10,30 do 12,15 sati, u prostorijama Udruge tjelesnih invalida grada Sinja na adresi Luka 15, Sinj.
Za dodatne informacije zainteresirane osobe mogu se obratiti Uredu pravobraniteljice za osobe s invaliduitetom na broj telefona 01/6102 170 radnim danima od 9 do 16 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Alkoholni rekorder na području PP Sinj

U dane vikenda, od 20. do 23. rujna na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske uz redovne poslove, provedena je operativna akcija usmjerena na upravljanje pod utjecajem alkohola i opojnih droga. 
Tijekom akcija ukupno je sankcionirano 183 prometna prekršaja, od  čega su najznačajniji prekršaji vožnja pod utjecajem alkohola – 61, prekoračenje brzine – 36.
Najveća izmjerena koncentracija alkohola je 2,31 g/kg na području PP Sinj. Ukupno je zadržano do otrežnjenja u policijskim postajama 8 vozača, od čega je 7 vozača nakon zadržavanja privedeno nadležnom prekršajnom sudu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR