Petak, 23.09.2011.

Sajam braniteljskih zadruga



U organizaciji Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u Zagrebu, na Trgu bana Josipa Jelačića, sutra, 24. rujna 2011. godine održat će se 7. sajam zadruga hrvatskih branitelja.
 Svoje proizvode i usluge izlagat će i predstaviti više od 270 braniteljskih zadruga iz cijele Hrvatske. Kao i na ranijim sajmovima ovakvog i sličnog karatera, svojim proizvodima predstavit će se i 12 braniteljskih zadruga sa šireg područja Cetinskog kraja. Cetinski branitelji izložit će svoje autohtone prehrambene proizvode, suvenire, rukotvorine kao i turističku ponudu Cetinskog kraja te prezentacija konzalting usluga.

Cilj Sajma je međusobno povezivanje braniteljskih zadruga, upoznavanje javnosti i potencijalnih poslovnih partnera s radom zadrugara - hrvatskih branitelja, te prezentacija proizvoda i usluga braniteljskih zadruga. Sedmi sajam zadruga hrvatskih branitelja bit će ujedno i prodajnog karaktera.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Akcija darivanja krvi u Trilju

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub DDK Trilj organiziraju akciju darivanja krvi koja će se održati sutra, 24. rujna, od 9 do 13 sati u restoranu Dalmacija u Trilju.
 Organizatori pozivaju sve zdrave osobe od 18 do 65 godina da dođu na akciju kako bi se prikupio što veći broj doza krvi za potrebe tranfuzijskog odjela KBC Split. Akcija se organizira povodom blagdana Svetoga Mihovila.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

Mladi nogometaši Čaporica, rođeni 2000. i mlađi, s trenerom Antoniom Živaljićem sudjelovat će na međunarodnom nogometnom turniru u Trebinju u BiH koji se održava od 23. do 26. rujna ove godine. Na turniru, kojeg organizira FK Leotar, nastupit će dvadesetak ekipa iz nekoliko zemalja. Iz Hrvatske, uz mlade igrače Čaporica, sudjelovat će i splitski Adriatic. Zanimljivo je kako će na turniru nastupiti i ekipe Zrinjskog, Veleža, Želježničara, Zvezde, Vojvodine, Širokog Brijega i druge.


Pred nama je bogat i sadržajan športski vikend.

Petak 23. 09. 2011.
4. HNL jug skupina 'B' 16,30 h Orkan - OSK

Subota 24. 09. 2011.
Nogomet
2. HNL, 6. kolo 16,30 h Junak-Gorica
1. ŽNL 4. kolo 16 h Tekstilac - Trogir

Rukomet
1. HRL za rukometašice, 3. kolo 20 h Zelina-ŽRK Sinj
2. HRL jug 1. kolo 14 h Krilnik-Kamičak
18 h Trilj Pršut Voštane - Dubrovnik

Ragbi:
1. HRL 3. kolo 17 h RK Sinj - RK Zadar
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Predstavljanje monografije 'Cetina'

Ogranak Matice Hrvatske u Sinju večeras s početkom u 19,30 u Alkarskim dvorima organizira predstavljanje monogarafije prof. Velimira Borkovića CETINA. Uz autora, monografiju će predstaviti fra. Mirko Marić i prof. Marko Duvnjak.

IZVOR: WWW.FERATA.HR