Srijeda, 23.09.2009.

Obavijest iz HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima sutra, 23. rujna, u četvrtak bez napajanja električnom energijom bit će potrošači sa područja naselja Grab i to od škole prema izvoru Graba i od škole prema crkvi u vremenu od 9 do 14 sati, U Ovrlji od 8 do 9 sati bez struje će biti zaseoci šušić i čeko, Ruda Gornja i Rože od 9,30 do 10 sati, u Sičanima od 13 do 15 sati zaseoci Radanović i Maretić, a u Bajagiću zaseok Barać od 11 do 12 sati. U Trilju u Uskočkoj Ramskoj, u ulici Kralja Tomislava od pizzerije šipić do Dubrovačke ulice struje neće biti od 9 do 13 sati.

Obavijest

Dječji vrtić "žabica" obavijestio je roditelje djece koja nisu upisana u vrtić ukoliko su zainteresirani za upis djeteta u poslijepodnevnim program, mogu se javiti u vrtić svakim radnim danom od 7 do 15 sati, najkasnije do 30.rujna.

Obavijest za poljoprivrednike

Sutra, 23. rujna, će se u Gradskoj vijećnici sastati poljoprivrednici sinjskog kraja sa gradonačelnikom i dogradonačelnicima Sinja, a tema razgovora je Prijedlogu Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH, koje je na području grada Sinja. Dogradonačelnica Elena Perković Paloš kazala nam je da se radi o 434,812 hektara oranica, no da je za 107,812 hektara u tijeku postupak za povrat nacionalizirane imovine. Zemljište bi se poljoprivrednicima davalo u zakup od 20 godina. Sastanak će se održati u 17 sati.

Održana akcija darivanja krvi u Trilju

U restoranu Dalmacija u Trilju održana je akcija darivanja krvi. Organizatori su Crveni križ Sinj i klub dragovoljnih davatelja krvi Trilj. U današnjoj akciji prikupljeno je 60 doza krvi.

U Sinju evidentirano 2500 nezaposlenih osobaIako je nezaposlenost u Cetinskom kraju u kolovozu ostala na razini broja nezaposlenih u srpnju, u sinjskoj ispostavi Zavoda za zapošljavanje, koja pokriva gradove Sinj i Vrliku, te općine Otok, Hrvace i Dicmo, zabilježen je ponovno porast broja nezaposlenih. Posao traži 2 tisuće i 500 osoba, što je gotovo za 9 % više u odnosu na srpanj. Unatoč tome što je u triljskoj ispostavi zavoda smanjen broj nezaposlenih za 2%, posao u našem kraju još uvijek traži ukupno 3 tisuće 320 osoba.
Zabrinjava činjenica da je nezaposlenost u godinu dana na području Cetinskog kraja porasla za 13%. Do kraja godine nezaposlenost bi mogla i dalje rasti, zbog povratka osoba koje su radile ili još rade u turističkoj sezoni. Loša je vijest i da je u odnosu na mjesec srpanj smanjen broj osoba koje su pronašle zaposlenje, te da je za 52% više novoprijavljenih nego zaposlenih iz evidencije.
Porastao je i broj korisnika novčane naknade kao i nezaposlenih hrvatskih branitelja.

"Dani Svetog Mihovila"

U Triljskoj kino dvorani večeras u 19,30 bit će otvorena izložba Likovne udruge "Tilurijum" iz Trilja, a u 20,00 sati počinje predstava Dramske udruge Most "Večernja škola 6", autorice Nade Lapić

Obavijest

Na inicijativu Hrvatskog katoličkog društva medicinskih sestara i tehničara, ogranak Sinj sinoć je u Sinju osnovana grupa za potporu dojenja.