Utorak, 23.09.2008.

U DALMATINCI NOVOJ POčELI PREGOVORI O NOVOM NACRTU SPORAZUMA O ZBRINJAVANJU VIšKA RADNIKAU tvrtci Dalmatinka Nova počeli su pregovori između predstavnika sindikata radnika i Uprave tvornice o novom Nacrtu Sporazuma o zbrinjavanju viška radnika. Kako doznajemo prvoga dana pregovora ništa konkretno nije dogovoreno osim da će sutrašnjem sastanku koji je najavljen za 9 sati prisustvovati i voditelj sinjske ispostave Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Frano šuste. Podsjetimo, sindikati će se zalagati za to da ne budu otpušteni samohrani roditelji, socijalni slučajevi i branitelji. Od talijanskih vlasnika, braće Ladini, tražit će i veću otpremninu.

16 INVESTITORA ZA GOSPODARSKU ZONU KUKUZOVAC

Gradsko poglavarstvo na sjednici je privatilo ponude 10 od 14 investitora koji su se prijavili za natječaj za prodaju/pravo građenja građevinskog zemljišta na području Gospodarske zone Kukuzovac, na području cijele 1. faze izgradnje zone.
Poduzetnici bi se, prema riječima v.d. pročelnice Ankice Panze, vrlo skoro trebali uvesti u prostor, odnosno upoznati sa parcelama u gospodarskoj zoni koje su im ponuđene. Također, u prostor će se uvesti još 6 investitora koji su izbrani još u veljači ove godine.

LUKA VUčEMILO "NACIONALOV STUDENT GODINE"

U okviru tradicionalne akcije "Top stipendije za top studente" u Uredu Predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića jučer su svečano uručene 32 stipendije najboljim studentima, a Nacionalova redakcija, koja je jedan od organizatora akcije, i ove godine od 32 studenta izabrala jednog koji će ponijeti titulu najboljeg-riječ je o 24 godišnjem studentu medicine sinjaninu Luki Vučemilu koji je već dobitnik dekanove nagrade
FOTO: www.nacional.hr za najboljeg studenta. Za Hit radio Luka je rekao kako mu je dodijeljena stipendija poticaj i potvrda da uvijek može bolje.

IVAN BOTA NOVI PREDSJEDNIK STUDENTSKOG ZBORA SVEUčILIšTA U ZAGREBU

Za novog predsjednika Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu izabran je naš Cetinjanin Ivan Bota iz Tijarice na Skupštini Zbora koja se održala jučer u Zagrebu. Bota je za člana Skupštine izabran na studentskim izborima u travnju ove godine kao predstavnik Fakulteta političkih znanosti, a jučer je izabran i za samog predsjednika Studentskog zbora koji na 33 zagrebačka fakulteta broji oko 65 tisuća studenata.

OBAVIJEST

Udruga Srma Sinj prikuplja odjeću i obuću za štićenike Centra za rehabilitaciju Fra Ante Sekelez u Vrlici. Sabirno mjesto je u prostoriji nasuprot košarkaškog igrališta. Ova akcija će potrajati do 10. listopada, a odjeća se može donijeti ponedjeljkom, srijedom, petkom i subotom od 10 do 12 sati, a utorkom i četvrtkom od 17,00 do 19,00 sati.

OBAVIJEST

Splitsko-dalmatinska županija i Turistička zajednica grada Sinja sufinancirat će tečaj turističkog vodiča za područje Dalmatinske zagore. Na tečaj se mogu prijaviti osobe koje tečno govore dva svjetska jezika a zainteresirana su za ovo zanimanje. Kako nas je izvjestio direktor sinjske turističke zajednice Ante Tonći Latinac prijave traju do kraja tjedna u uredu sinjske Turističke zajednice, a tečaj započinje početkom mjeseca studenog.

"DANI SVETOG MIHOVILA"

U sklopu Mihovilskih dana u Triljskom gradskom kinu s početkom u 19.30 sati održat će se koncert klape "Trilj" i njihovih gostiju.
U triljskoj crkvi danas, 23. rujna, se nastavlja devetnica Svetomu Mihovilu, zaštitniku župe i mjesta. U 18,00 sati počinje krunica, a nakon toga služit će se sveta misa.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras 20,00 sati igra američka akcijska komedija "Zohan je zakon". Film je priča o vrhunskom izraelskom tajnom agentu, koji lažira vlastitu smrt kako bi ostvario svoj san - postati fancy frizer u New Yorku. Glavnu ulogu tumači Adam Sendler.

SPORT

U prijateljskim nogometnim utakmicama danas, 23. rujna, u 16 sati u Glavicama se sastaju Glavice i Trogir, a u isto vrijeme u Otoku će igrati OSK i Junak.