Petak, 23.09.2005.

BLAGDAN SV. MIHOVILA U TRILJU

Devetnicom i svetim misama u triljskoj crkvi svetoga Mihovila odvija se duhovna priprava vjernika za obilježavanje blagdana Sv. Mihovila. Svakodnevno od 18 sati moli se anđeoska krunica- molitve Sv. Mihovilu, nakon čega se služi sveta misa. Kroz devetenicu od nedjelje 25. rujna-mise devetnice pjevat će župni zborovi Graba, Otoka kao i župni zbor Gospe Sinjske.

U okiru Mihovilskih dana Gradsko društvo Crvenog križa Sinj u suradnji s klubom darivatelja krvi iz Trilja oganizira 17 ovogodišnju akciju darivanja krvi.
Ovo je treća ovogodišnja akcija u Trilju ističe iz društva Ante Omrčen, a održat će se u restoranu Dalmacija od 9 do 13 sati.

U okviru Mihovilskih dana večeras počinje i treći po redu košarkaški turnir na kojem će sudjelovati 4 kluba. Prva utakmica najavljenja je za 16: 45 minuta kad će se u sportskoj dvorani sastati košarkaški klub Alkar i Solin.


Od 14,30 na boćalištu u Gazu Jabuci počinje i turnir u balotama koji će trajati do 20 sati.

SPORT

U Sinjskoj dvorani večeras od 19 sati odigrati će se prvo kolo II lige za rukometaše. Sastaju se rukometni klub Kamičak i Hrvatski dragovaoljac iz Dugog rata.

MEđUNARODNE GALOPSKE TRKE NA SINJSKOM HIPODROMU

U organizaciji konjičkog kluba Alkar na sinjskom hipodromu u nedjelju će se održati Međunarodne galopske trke na kojima će nastupiti grla iz Mađarske, Bosne i Hercegovine kao i domaća grla. Najavljene su četiri utrke, a početak programa je u 14 sati i 30 minuta.

Organirazatori su iznimno zadovoljni pripremama terena na hipodromu gdje im je na uređenju okoliša najaviše izišlo u susret Javno komunalno poduzeće "Vodovod i čistoća" i zaposlenici ergele. Sponzori konjičkih utrka su županija Splisko dalmatinska, Grad Sinj kao i Turistička zajednica. Fond nagrada je 48 tisuća kuna što je i dodatni motiv uzgajateljima grla da se prijave na ovo tradicionalno konjičko natjecanje. Do jučer je uprava kluba zaprimila 28 prijava konja koji će se natjecati što je iznimno dobar odaziv ističe član uprave Darko Vučković te najavljuje niz dobrih grla na utrci.

VRIJEME

Prevladava sunčano i toplo vrijeme.Temperatura zraka izmjerana u 8 sati iznosila je 11 stupnjeva Celzijevih.