Četvrtak, 23.09.2004.

VRIJEME DANAS

Pretežno sunčano. Mjestimice će puhati slabo, poslijepodne i umjereno jugo. Temperatura zraka u Sinju u 8 sati bila je 14 stupnjeva Celzijevih, a najviša dnevna kretat će se do 29 stupnjeva.

Polaganje vijenaca na spomen poginulim policajcima

Povodom nadolazećeg Dana policije i blagdana Svetoga Mihovila - zaštitnika policije, u Hrvacama će predstavnici Policijske uprave splitsko - dalmatinske te predstavnici općine Hrvace i Grada Sinja, položiti vijence na spomen obilježje poginulim policajcima u Domovinskom ratu. U 10 sati i 30 minuta, u crkvi Svih Svetih održat će se misa zadušnica koju će predvoditi don Stipe Ljubas, dekan cetinskog dekanata.
Na dan policije, 29. rujna, načelnici policijskih postaja na svom području će obići grobove preminulih policajaca i na njih položiti cvijeće.

Izrada šalova za Sinjske Maligane

Klub navijača Sinjski Maligani poziva sve koji su zainteresirani za izradu 500 komada navijačkih šalova s dva lica, da se jave na broj mobitela 098/177-42-80. Sve informacije mogu se dobiti i na službenim stranicama Kluba navijača Sinjski Maligani: www.sinjski-maligani.tk. Najpovoljnija ponuda izabrat će se na idućem sastanku.

Peticija Put u Europsku uniju - put u neslobodu

Stranka Hrvatski pravaši u subotu u Zagrebu, na Trgu bana Josipa Jelačića, organizira potpisivanje peticije pod nazivom "Put u Europsku uniju - put u neslobodu". Iz Glavica, od škole, organiziran je odlazak autobusom u petak u 24,00 sata. Sve informacije mogu se dobiti na broj mobitela 091/516 - 17 - 49.

Peticija Put u Europsku uniju - put u neslobodu

Stranka Hrvatski pravaši u subotu u Zagrebu, na Trgu bana Josipa Jelačića, organizira potpisivanje peticije pod nazivom "Put u Europsku uniju - put u neslobodu". Iz Glavica, od škole, organiziran je odlazak autobusom u petak u 24,00 sata. Sve informacije mogu se dobiti na broj mobitela 091/516 - 17 - 49.

Izlet na Kamešnicu

Planinarsko društvo Jelinak iz Trilja u subotu organizira 5. susret na Kamešnici. Polazak prema vrhu na 1 856 m nadmorske visine je iz Gornjih Voštana u 7,30 sati. Za sudionike izleta organiziran je ručak, tradicionalni planinarski grah, u 14 sati na žlabini.

Večer poezije u Trilju

U triljskoj gradskoj knjižnici večeras u 19,00 sati održat će večer poezije na kojoj će se predstaviti zbirka pjesama "Rađaj Jelena" Ante Nadomira Tadić - šutre.
Sutra će se u gradskom kinu, s početkom u 19,00 sati, održati predstava "Gastarbajter Mate u kvizu Tko želi biti milijunaš", autorice Nade Lapić.

Izložba likovne udruge Tilurium

U osnovnoj školi u Trilju otvorena je izložba likovne udruge Tilurium iz Trilja, koja se može pogledati do 29. rujna od 8,00 do 18,00 sati. Sedamnaest umjetnika s područja Cetinskog kraja, članova udruge, izložilo je 26 svojih slika, u tehnikama ulje, pastel, akvarel, te pješčanom mozaiku. Na slikama prevladavaju motivi Cetisnke krajine, pejsaži i sakralni motivi.

Večer dalmatinskih klapa

U triljskom kinu sinoć je održan koncert pod nazivom "Večer dalmatinskih klapa", kojeg je organizirala klapa Trilj sa svojim gostijma klapom Brnaze i ženskom klapom Putalj iz Kaštel Sućurca.

Misa za sve hrvatske vitezove

župnik Otoka, fra Ivan Dotur, u subotu će u Koritima služiti svetu misu za sve hrvatske vitezove u čast Kraljice mira. Misa će početi u 10 sati i 30 minuta.
U crkvi Sv. Mihovila, s početkom u 18,00 sati održava se devetnica uz krunicu i molitve Sv. Mihovilu. Misna slavlja predvode bivši župnici i kapelani župe Trilj, a večerašnje predvodi don Ante čipčić.

Statistika nezaposlenih

U Hrvatskom zavodu za zapošljavanje u kolovozu je evidentirano 293 tisuće 842 nezaposlene osobe, što je 0,2 % ili 567 osoba više u odnosu na srpanj, te 12 tisuća 752 osobe ili 4,2 % manje nego u kolovozu prošle godine. U evidenciju nezaposlenih prijavilo se 17 tisuća 729 osoba, što je 23,9 % više nego u isto doba lani. Odljev iz evidencije bio je 12 tisuća 162 osobe ili 19,2 % manje nego istog mjeseca prošle godine.

Oš A. Starčević u Dicmu domaćin seminara

Osnovna škola Ante Starčevića u Dicmu od danas je domaćin trodnevnog znanstvenog seminara za voditelje Globe programa koji se u Hrvatskoj održava svake godine od 1996. Do subote početni i napredni program seminara pohađat će 62 profesora i učitelja s područja Hrvatske, profesora kemije, biologije, prirode i ekologije, te učitelja razredne nastave.

...