Utorak, 23.08.2011.

Vrlika: Natječaj za javna priznanja

Grad Vrlika objavio je javni natječaj za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada za 2011. godinu.
 Priznanja će biti uručena zaslužnim osobama za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značaja za razvitak i ugled Grada Vrlika, a narocito uspjehe u unaprijeđenju gospodarstva, znanosti, kulture, zdravstva i socijalne skrbi, odgoja i obrazovanja, sporta i tehnicke kulture, zaštite okoliša te drugih javnih djelatnosti.
Prijedlozi se podnose Odboru za dodjelu javnih priznanja Grada Vrlika, osobno ili putem pošte preporuceno, do 15. rujna. Uz prijedloge, predlagatelji su dužni priložiti i obrazloženje kako bi Odbor imao dovoljno elemenata za donošenje odluke.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Pedeset mu je godina tek



TIJARICA – Jučer se, na obiteljskom okupljanju  u zaseoku Bravići , u Tijarici  okupilo dvadesetak članova iz obitelji Bravić kako bi proslavili 50. rođendan Joze Grubišića, čovjeka koji je, kako to sam voli reći, Hercegovac s privremenim boravkom u Trilju, oženjen Tijričankom iz Bravića. Čovjek vedrog duha i neobičnog smisla za humor, kao hrvatski je policajac i branitelj dragovoljac,  sudjelovao u Domovinskom ratu od prvoga dana barikada, napada na Vrliku i Sinj obišao mnogobrojna hrvatska bojišta ostavši sve do kraja Domovinskog rata na braniku Domovine.  Prošavši  mnoga stradanja u Domovinskom ratu i  nakon rata radeći kao policajac  MUP-a, zaradio je i mnoge zdravstvene tegobe zbog kojih je nedavno umirovljen.
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM
...

Sport

Uprava NK Čaporice Trilj raspustila je seniorsku momčad i neće se natjecati u narednoj sezoni 1. Županijske nogometne lige. Prema riječima predsjednika Nediljka Živaljića, zbog slabog i neredovitnog priljeva sredstava Uprava je bila primorana donijeti ovakvu odluku, jer upravo seniorska momčad potroši najveći dio klupskog proračuna. Živaljić dodaje kako će se u narednoj sezoni financijska sredstva usmjeriti na rad sa mlađim kategorijama, koje obiluju nogometnim talentima i postižu sjajne rezultate.


U Glavicama je jučer završen 18. turnir za mlađe uzraste - pionire, mlađe pionire, početnike i mlađe početnike, 4. memorijal 'Mirko Perić' koji se igrao u okviru manifestacije 'Dani Alke i Velike Gospe 2011'.
Na trodnevnom turniru, koji se igrao na terenima NK Glavice, sudjelovale su 33 ekipe iz 15 klubova iz Hrvatske te inozemstva. Više od 300 mladih nogometaša po velikm vrućinama i sparini pružilo je odlične igre te su zavrijedili pljesak na otvorenoj sceni velikog broja nazočnih gledatelja u sva tri turnirska dana.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Prohodnost cesta

Zbog očevida prometne nesreće na autocesti A1, na 203. km, u smjeru Zagreba zatvoren je zaustavni trak.

Promet je srednje gust na većini cesta. Tijekom dana gužve su moguće duž Jadranske magistrale i u Istri u blizini turističkih središta.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac zatvoreni su:
- na čvoru Nova Gradiška izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskog Broda,
- na čvoru Slavonski Brod-zapad izlaz iz smjera Lipovca i ulaz u smjeru Zagreba.

Zbog radova na 15 minuta u 15 sati bit će prekinut promet na državnoj cesti D62 od Malog Prologa prema Metkoviću.
IZVOR: HAK
...