Ponedjeljak, 23.08.2010.

Obavijest

U srednjim školama u kojima je nakon dva upisna kruga ljetnog roka ostalo slobodnih mjesta, danas se primaju prijave učenika za upis u prvi razred u jesenskom upisnom roku.
Objava ljestvice poretka bit će objavljena sutra, 24. kolovoza, najkasnije do 12 sati, a upis učenika je u srijedu od 8 do 16 sati i u četvrtak od 8 do 12 sati.
U sinjskim srednjim školama nakon ljetnog upisnog roka ostala su 3 mjesta u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji– smjer klasična gimnazija i 2 u Tehničkoj industrijskoj školi Ruđera Boškovića.

Kronika 93

Na području Cetinskog kraja jučer je evidentirano više požara. Nešto prije podne DVD Dicmo zaprimio je dojavu o šumskom požaru na predjelu Sičani. Na njihov zahtjev u pomoć su im pristigli i vatrogasci iz Sinja. Ukupno je bilo angažirano 14 vatrogasaca sa 6 vozila. Do 15,00 sati opožareno je oko 4 ha smreke i raznog niskog raslinja.
Poslijepodne je izbilo pet požara u kojima je izgorilo oko 10 tisuća kvadrata trave i niskog raslinja. Gorilo je na Radošiću, Čitluku, u Brnazama, na Vrdovu i Satriću gdje je vatra zahvatila i borovu šumu. Požare su ugasili vatrogasci DVD-a Sinj

Privatni Dječji vrtić "Koala" u Brnazama počeo je sa službenim upisima djece

Privatni Dječji vrtić "Koala" u Brnazama počeo je sa službenim upisima djece. Maksimalni kapacitet vrtića je 80 djece, a mogu se upisati djeca s područja cijelog Cetinskog kraja.
Rad vrtića je organiziran u četiri mješovite odgojne skupine kroz jutarnju, popodnevnu i cjelodnevnu smjenu. Prema potrebi vrtić će raditi i subotom.
Osim klasičnog programa Dječji vrtić Koala u ponudi ima i dodatne programe, kao što su učenje stranih jezika, sportski i glazbeno – dramski program, ritmika, likovni i informatički program te mala škola. Informacije o upisima na telefon 701 064.

Alkarić Vedran Vučković - Tata Vi slavodobitnik je 55. Vučkovića dječje alke

Alkarić Vedran Vučković - Tata Vi, slavodobitnik je 55. Vučkovića dječje alke. U sve tri trke Tata Vi je pogodio u sridu a 9 punata bilo mu je dovoljno za pobjedu. S istim rezultatom tata Vi je pobijedio i Čoju.

Dani Antike oduševili Sinjane i gosteNa isteku Dana Alke i Velike Gospe na Trgu dr. Franje Tuđmana u Sinju priređeni su i Dani Antike (dva dana) u kojima su sudjelovali članovi sinjske udruge Gaj Laberije (nazvane po nadgrobnom spomeniku dječaka Gaja Laberija, koji drži u rukama predmet sličan današnjoj nogometnoj lopti, pronađenog na Gardunu  kraj Trilja), Žudije iz Imotskog, i Viteški ambijentalni teatar iz Viteza. Opširnije...
IZVOR: DALMACIJA NEWS

Završilo ovogodišnje sinjsko kulturno ljeto

Spuštanjem zastave manifestacije „Dana Alke i Velike Gospe“ službeno je završilo ovogodišnje sinjsko kulturno ljeto, iako će se program nastaviti i narednih dana. Krajem kolovoza i početkom rujna održat će se Otvorena zabavna škola nogometa, Ragbi turnir te preponsko i galopsko natjacanje

Obavijest

Zbog radova sanacije mosta za sav promet je zatvorena županijska cesta Potravlje – Satrić, do 10. rujna. Promet će biti reguliran privremenom prometnom signalizacijom. Iz Županijske uprave za ceste sudionike u prometu pozivaju na pojačan oprez na navedenom području te da koriste alternativne ceste.

Sport

Pobjednik malonogometnog turnira Sinj 2010. je ekipa Pelinovac koja je rezultatom 0:2 pobijedila Sutinu.  Najbolji strijelac je Stipe Benja, a igrač Ivan Klarić, obojica iz Pelinovca. Trofej za fer play osvojila je Sutina.

Stanje na cestama

Promet je na većini ostalih cesta srednje gust, a pojačan na autocesti A 1 u oba smjera, no nema gužvi i zastoja. Posvuda se vozi uz povoljne vremenske prilike. Na dionicama gdje traju radovi upozoravamo vozače da poštuju privremenu prometnu signalizaciju.
IZVOR: HAK