Subota, 23.08.2008.

DJEčJE ALKE U SINJU

U zaseoku Vučkovići u Brnazama, nadmetanjem za Baru jučer je počela tradicionalna 53. Vučkovića dječja alka. U nadmetanju za Baru pobijedio je alkarić čep. Danas u 18,00 sati počet će čoja, a nadmetanje za slavodobitnika 53. Vučkovića dječje Alke bit će u nedjelju u 17,00 sati.

Jučer je u počela je i 12. tradicionalna dječja alka - Baljkov most, a nadmetanje za baru osvojio je alkarić Josip Jerkan.

I u drugim djelovima grada održavaju se dječje alke. Tako će se poslijepodne održati natjecanja za čoju dječjih alki na Luci, na Bazani i u gradskom parku, alka na biciklama.

OBAVIJEST

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata podružnica Sinj, organizira obilježavanje 17-godišnjice napada na vojarne i Dan osnivanja 126. brigade Hrvatske vojske Sinj. Obilježavanje će se održat u ponedjeljak, 25.kolovoza, s početkom u 09,00 sati polaganjem vijenaca kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima kod gradske uprave, polaganjem vjenaca kod spomen obilježja poginulih branitelja Luke Ercega,Ivana Kambera i Ante Baraća, te misom zadužnicom u crkvi čudotvorne Gospe Sinjske u 10 sati.

Natječaj za izbor izvođača na infrastrukturi GZ Kukuzovac

Poglavarstvo Grada Sinja i Nadzorni odbor Gospodarske zone Kukuzovac u ponedjeljka će objaviti natječaj za izbor izvođača radova na kompletnoj infrastrukturi GZ kukuzovac. Natječaj će biti raspisan za radove cestovne mreže, elektro mreže, telefonije, kanalizacije te sustava oborinskih voda.

OBAVIJEST

Hrvatski zavod za poljoprivredno savjetodavnu službu organizira predavanje za stočare o izmjenama Operativnog plana kreditiranja govedarstva. Kako nas je izvjestio dipl.ing. Zvonko Balta iz HZPSS-a 20-tak ozbiljnih gospodarstvenika na našem području bavi se govedarstvom te bi ovo predavanje najviše koristilo njima. Predavanje će se održati u utorak, 26. kolovoza, u Gradskoj vijećnici od 11 sati.

SPORT

U sinjskoj športskoj održava se tradicionalni 14. Memorijalni rukometni turnir za mlađe rukometašice koji se igra u spomen poginulim braniteljima u Domovinskom ratu. Na turniru sudjeluje sedam ekipa, a se igra pod pokrovitreljstvom Grada Sinja, u suradnji s Hrvatskim rukometnim savezom. Finalni susret na rasporedu danas u 13 sati.

U Hrvacama od 17.30 sati u prvom kolu 3. Hnl sastaju se prošlogodišnji prvak lige Hrvace i prvak lanjske 4.Hnl Split.

U prijateljskoj utakmici od 18 sati danas u Otoku sastaju se sinjski Tekstilac i sloga iz Mravinaca.

Sutra, 24. kolovoza, u Otoku u pripremnom susretu od 17 sati igraju Osk i čaporice.

Na teniskim terenima igra se završnica pojedinačnog Otvorenog prvenstva Sinja u tenisu. Na turniru su sudjelovala 24 tenisača. U finalnom susretu večeras u 19 sati sastaju se Bože Vuko i željko Macan.
U susretu tzv.utješnog finala za tenisače koji su ispali u ranijim kolima natjecanja isto u 19 sati igraju Milošević i Matas.

Sutra, 24. kolovoya, se na poluotoku Pelješcu održava Otvoreno prvenstvo Hrvatske u autoslalomu. Ovo natjecanje je za vozače i klubove s područja južne Hrvatske. Na ovom natjecanju nastupit će i članovi SAK BMW Zagora, Goran Pavić, Ivica Pudar, Stipan Maroš i voditelj tima Dušan Roguljić.