Četvrtak, 23.08.2007.

Human Rights Film Festival turneja u Sinju

VIJESTI IZ HRVACAU posljednje vrijeme u Hrvacama se dosta radi na izgradnji infrastrukture. Kako nam je rekao načelnik Dinko Bošnjak u tijeku je asfaltiranje nerazvrstanih i lokalnih cesta. Planirano je asfaltirati 70.000 kvadrata cesta, a vrijednost radova je 6 i pol milijuna kuna.
Grade se i završavaju i groblja pa je tako završeno groblje u Maljkovu i novom naselju u Potravlju, a počela je izgradnja na mjesnom groblju u Hrvacama i Satriću. Sredstva su osigurana iz općinskog proračuna i sufinanciranjem mještana koji će imati grobne parcele na tim mjestima.

16. GODIšNJICA NAPADA NA VOJARNE

Povodom 16. godišnjice napada na vojarne Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranak Sinj organizira polaganje vijenaca na spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima ispred zgrade gradske uprave koje će se održati 25. kolovoza u subotu u 9 sati, a nakon toga sveta misa zadušnica služit će se u crkvi čudotvorne Gospe Sinjske u 10 sati.

OBAVIJEST

Udruga "Srma" Sinj pruža besplatnu pomoć kod postupka podnošenja Zahtjeva za stambenim zbrinjavanjem na područjima od posebne državne skrbi, te kod ostvarenja povratničkih, mirovinskih, socijalnih i drugih prava. Za prognanike, povratnike i izbjeglice, te socijalno ugrožene građane s područja Grada Vrlike i Općine Hrvace, besplatni pravni savjeti pružaju se danas u predvorju gradskog kina u Vrlici od 10,00 do 12,00 sati.

ZAVRšENA AKCIJA IZBORA NAJLJEPšE OKUćNICE I BALKONAZavršena je akcija izbora najljepše okućnice i najljepšeg balkona na području Grada Sinja, kojeg je i ove godine organizirala Turistička zajednica Grada Sinja.
Prijavljene okućnice i balkone jutros je obišla komisija u kojoj su bili predsjednik Turističke zajednice Grada Sinja Ante Latinac, voditelj javno prometnih i zelenih površina Vodovoda i čistoće ćiro Poljak i voditeljica na Hit radiju Marija Maroš.
Prema ocjeni komisije najljepša je okućnica Ante Budimira Bekana iz Turjaka. Druga najljepše okućnica je vlasništvo Jakova Gugića iz Radošića. Najljepše uređen balkon imaju Dražen Barać, zatim Ana Barać te Mira Preosti, svi iz Sinja.
Vlasnike najljepših okućnica i balkona očekuju priznanja i nagrade Grada Sinja.

KINO DANAS

Na repertoaru sinjskog kina večeras je američki animirani film, satira Simpsoni. Film je sinkroniziran na hrvatski jezik, a prikazuje se u 18,00 i u 20,30 sati.

SPORT

Velik pothvat ostvarili su članovi planinarskog društva Svilaja.Ivica Kodžoman,Zoran Vejić i Zoran Mastelić popeli su se na naj viši planinski vrh Italije GRANPARADISO visok 4061 metar, koji se nalaziu talijanskom dijelu Alpa. Pored ovog vrha zajedno sa još 14 članova iz planinarskih društava zagreba i Jastrebarskog, popeli su se na vrh Breitron u švicarskom dijelu Alpa koji je visok 4165 metara.

U susretima četvrtzavršnice turnira malog baluna na starom košarkaškom igralištu CB Samuraj iz Dicma pobjedio je CB Ozzy iz Sinja 5:2. Liburnija Sinj je s visokih 7:1 savladala 104 dalmatinca iz turjaka.
Večeras se sastaju u 20,20 sati Uncuti Sinj i Brnaze, a u 21 sat igraju CB Cocolo Sinj i Suhač comerc Sinj.

Ove će se nedjelje u Dicmu na predjelu Industrijske zone održati treća po redu korida Bikova šampiona, početak ove zabavno športske priredbe je u 13 sati.