Utorak, 23.08.2005.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Na sedmoj sjednici Gradskog poglavarstva Grada Sinja koja će se održati sutra u 12 sati raspravljati će se o 7 točaka dnevnog reda, od kojih izdvajamo: Prijedlog zaključivanja ugovora o održavanju komunalne infrastrukture za 2005. godinu, Zahtjev ogranka Matice Hrvace za postavljanje spomenika fra. Pavlu Vučkoviću, Prijedlog zaključka o odobravanju sredstava u iznosu od 500,00 kuna za kupnju knjiga učenicima prvih razreda osnovnih škola s područja Grada Sinja iz obitelju s troje ili više djece i djeci obitelji korisnika pomoći za uzdržavanje.

GODIšNJICA NAPADA NA VOJARNU U SINJU

U četvrtak 25. kolovoza obilježava se 14 godina od napada na vojarnu u Sinju. Za sve poginule branitelje Sveta misu zadušnica služit će se u 10, 30sati u Crkvi Gospe Sinjske. Iz udruge Veterana dragovoljaca Domovinskog rata pozivaju građane da polože vijence na Spomen obilježje poginulim braniteljima ispred gradske uprave, te da se prisjete svih žratava domovinskog rata.

MEMORIJALNI TURNIR U OTOKU

U organizaciji NK OSK, sutra i u četvrtak na igralištu sportskog centra Gola Brda održati će se memorijalni nogometni turnir "Luka Erceg i Ivan Kamber", koji se igra u čast 14 poginulih branitelja Domovinskog rata s područja općine Otok.

Sutra u 16 sati sastaju se prošlogodišnji pobjednik Hrvace i Primorac iz Stobreča. U 18 sati načelnik općine svečano će otvoriti turnir, a poslije toga sastaju se domaći OSK i Val iz Kaštel Starog.

Prije finalne utakmice u četvrtak u 18 sati delegacija općine Otok i organizacijskog odbora turnira položit će vijence na spomen križ palim braniteljima Domovinskog rata s područja Općine Otok.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE"

Iako je simbolično zatvoreno, Sinjsko ljeto još uvijek nudi niz sportskih događanja. U petak na zračnom pristaništu počinje trodnevni Alkarski padobranski kup, u subotu je na rasporedu Turnir u čast palim barniteljima kojeg organizira ženski rukometni klub Sinj, dok će Sinj u nedjelju biti domaćin Međunarodnog ragby turnira- za kadete.

Ove godine Sinjsko kulturno ljeto, kroz program Dana Alke i Velike Gospe, predstavilo 40-tak kulturnih,zabavnih i sportskih priredbi. Središnji događaji svakako su bili 290. Alka, i proslava blagdana Gospe Sinjske zaštitnice grada Sinja.

SPORT

U okviru "Croatia Cupa" ovaj vikend u Triljskom Driniću održati će se službeno natjecanje u preponskom jahanju o organizaciji konjičkog kluba "Galop" iz Trilja..


U cilju priprema za predstojeću nogometnu sezonu nogometaši Junaka odlaze u Zagreb gdje će odigrati prijateljsku utakmicu sa nogometnim klubom Zagreb.

ZAVRšENA ZABAVNA šKOLA NOGOMETA U GLAVICAMA

.U Glavicama je vrlo uspješno završen i prvi nogometni kamp za djevojčice i dječake koji se održavao pod ingerencijom UEFA-e. Na terenima nogometnog kluba Glavice podsjetimo prethodnih pet dana treniralo je oko 200-tinjak dječaka i djevojčica uz stručni nadzor 22 posebno educirana trenera. Fotografije možete pogledati u foto-galeriji

VRIJEME

U nastavku dana promjenjivo oblačno vrijeme sa sunčanim razdoboljima . Još će ponegdje biti kratkotrajne kiše, uglavnom u obliku lokalnih pljuskova, ponegdje praćenih i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 17 do 22. Najviša dnevna do 28 stupnjeva Celzijevih.