Petak, 23.07.2021.

Sutra Betina film festivalU subotu 24. srpnja u suorganizaciji udruga UPSUS i Mirage u Sinj stiže putujući program Betina film festivala.

Od 22 sata na tvrđavi Kamičak posjetitelji će, u sklopu manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe’, imati priliku pogledati četiri fantastična kratkometražna filma domaćih autora.
 
Dokumentarni film Ines Jokoš ‘Izlazite li vanka?’ donosi priču o ljubavi osebujnog para u starijoj dobi. Animirani film ‘Bickilisti’ iz režije Veljka Popovića komedija je prožeta erotikom i ljetom te je hommage velikom Vasku Lipovcu. Treći film je ‘Slice of Life’ hrvatsko sci-fi remek-djelo Dina Juliusa i Luke Hrgovića. ‘U plavetnilo’ četvrti je film koji će sinjska publika imati priliku gledati u subotu. Riječ je o drami o ljudskim odnosima Antonete Alamat Kusijanović, dubrovačke redateljice koja je zasjala na ovogodišnjem Cannesu osvojivši Zlatnu kameru.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prva predstava suvremenog cirkusa u Sinju


Kroz projekt ‘Cirkus na margini’ splitskog kolektiva ROOM 100, ove subote 24. srpnja u 21 sat Sinjani imaju priliku pogledati predstavu suvremenog cirkusa ‘Zvuk i Tijelo’ Dore i Miše Komende.
Nakon premijerne izvedbe u lipnju 2021. na zagrebačkoj Cirkobalkani, predstava dolazi na atraktivnu lokaciju tvrđave Kamičak, u suradnji s Muzejom Cetinske krajine Sinj i Sinjskim kulturnim urbanim pokretom, a kroz platformu Clubture.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR